Csináld magad fóliasátor – az önellátó életmód híveinek!

Csináld magad fóliasátor – az önellátó életmód híveinek!

Fóliasátorban jóval hamarabb beérik a paradicsom, paprika.

Ugye ismerős? Hetente akár több alkalommal is rendíthetetlenül, kilószámra hordjuk haza a zöldséget-gyümölcsöt a közeli szupermarketből vagy a piacról, hogy fedezni tudjuk a család napi vitamin- és ásványianyag-szükségletét.

De ha már belefáradtunk az állandó cipekedésbe, miért ne tegyünk ellene valamit? Például a hazahordott mennyiség egy részét magunk is megtermelhetjük a kertben, és ha igazán hatékony megoldásra vágyunk, mindezt saját kezűleg felépített fóliasátorban tesszük.

Igen, kertészként valóban nagy lépésnek tűnik belefogni a melegházi növénytermesztésbe, de mindenképpen megéri. A saját konyhakert egyik óriási előnye, hogy minden kétséget kizáróan biztosak lehetünk benne, hogy a betakarított termés teljesen vegyszermentes. És ami a legjobb az egészben, hogy nem kell egy vagyont kiadnunk a fóliasátorhoz szükséges alapanyagok beszerzése során.

Az interneten számos weboldalon találhatunk ingyenesen letölthető tervrajzokat. Többek között ezen az oldalon, ahol képekkel illusztrálva láthatjuk a fóliasátor elkészítésének menetét. A bemutatott melegház 3,5 x 4,5 méter alapterületű, de természetesen ennél tágasabbat is építhetünk, ha van elég szabad hely a kertünkben.

Inspirációul következzen tehát néhány házilagosan készült melegház!

csinald magad foliasator 01
doorgarden.com

csinald magad foliasator 02
doorgarden.com

csinald magad foliasator 03
goodshomedesign.com

 

csinald magad foliasator 04
goodshomedesign.com

csinald magad foliasator 05
goodshomedesign.com

csinald magad foliasator 06
goodshomedesign.com

csinald magad foliasator 08

Korábban írtunk róla:

Ha tetszett a cikk, kövesd a Hobbikertet a Facebookon is!

BEZÁR