Egy cserépnyi rózsaszín álom: a Lipa Pink Mini megérkezett

Egy cserépnyi rózsaszín álom: a Lipa Pink Mini megérkezett

Fiatalos szépség.

Az év egyik legtündéribb újdonságát jelenti a szobanövények terén a ’Lipa Pink Mini’ flamingóvirág, az Anthura cég nemesítése. A rengeteg kicsi, fehéres-rózsaszín "virágot" hozó fajta azonnal magára vonzza a tekintetet. A bájos mini cserepes egyszerre elegáns és modern megjelenésű, bármilyen stílusú lakásba illeszkedik.

Vidám külseje és a szépséges színkombinációk miatt a fiatalabbakat is arra ösztönzi, hogy hazavigyenek belőle otthonra. A szív alakú levelek a szerelmeseket is célba veszik, talán sokan lesznek, akik egy szép cserepes virágot ajándékoznak egymásnak, nem csak Valentin-napon.

A Lipa Pink Mini legszebben kisebb cserépben és kaspóban érvényesül. Fontos, hogy a fiatal és kompakt növény gyorsan a végső cserépbe kerüljön, mert különben túlságosan megnyúlik és magasra nő.

A Dél-Amerikából származó szobanövény a kontyvirágfélék családjába tartozik. Torzsavirágzatát öleli körbe a fellevél, ami piros, rózsaszín vagy fehér színű is lehet. A flamingóvirág általában februártól júliusig virágzik, de fellevelével és levelével is díszít.

Világos helyre tegyük, de ne közvetlen, tűző napsütésre, mert károsodhatnak a levelei. egész évben kellemesen meleg és párás környezetben fejlődik a legszebben. Rendszeres öntözést igényel, de nem bírja a pangó vizet és a meszes vizet sem. Márciustól szeptemberig ajánlott tápoldatozni.

Forrás: Anthura

Korábban írtunk róla:

Ha tetszett a cikk, kövesd a Hobbikertet a Facebookon is!

BEZÁR