Kis munka, több termés.
A nagymamák még ismerték a trükköt: a zöldségek feltöltögetésével elérték, hogy a növények több gyökeret fejlesszenek, jobb tápanyag-ellátottságúak és így erőteljesebbek legyenek. Jutalmuk a bőségesebb szüret volt.
A régi módszert nekünk is érdemes alkalmaznunk, amennyiben serkentenénk a járulékos gyökerek fejlesztését. A gyökérnyak körüli töltögetéssel elérhetjük, hogy a kiterjedtebb gyökérzettel több tápanyagot tudjon a növény felvenni. Fontos, hogy ezt csak olyan növénynél alkalmazzuk, amely már begyökeresedett és megnőtt, ami legkésőbb az ültetés után 2 héttel elérkezik.
A vékony szárral rendelkező zöldségek, a paradicsom, a bab vagy a paprika további támasztékkoz jutnak a töltögetés által. A póréhagymánál hosszabb lesz a kedvelt fehér rész. A burgonyánál is megéri a töltögetés, hogy a fiatal gumók ne kerüljenek napra és ne képződjenek rajtuk zöld foltok.
A saláta, karalábé és zeller esetében viszont felejtsük el a nagyi módszerét!