Paradicsom és paprika: szeptemberben már szedjük le a virágokat!

Paradicsom és paprika: szeptemberben már szedjük le a virágokat!

Plusz energia.

A paradicsom és a paprika kedvező időjárás mellett még szeptemberben is bőven hozhat új virágokat. Megéri azonban ezeket a kései virágokat eltávolítani, még ha nehéz is.

paradicsom paprika szeptemberben 02

Szedjük le rendszeresen a virágokat, mert ezek csak energiát vonnak el a növénytől. Az ezekből képződő termések már biztosan nem fognak beérni. Ilyenkor a már meglévő zöld termések is lassabban fejlődnek, de ha több energiát tud rájuk fordítani a növény, akkor még nagyobbra nőhetnek, beérhetnek. Különösen a szabadtéren nevelt növényeknél fontos a rendszeres virágeltávolítás.

Korábban írtunk róla:

felco shop hu 02A legendás piros nyelű profi metszőollók a FELCO svájci gyárából származnak. A profi metszőollókat tervező cég más eszközöket, fűrészeket, kétkezes kerti ágvágó ollókat és drótvágókat is készít.

Közös tulajdonságuk az extrém hosszú élettartam és az emberi kézhez tervezett működés. Amellett, hogy a lehető legkevésbé sértik a növényeket, öröm is ilyen szerszámmal dolgozni.

Magyarországon a Hobbikert.hu munkatársai a Felco-Shop.hu boltban teszik elérhetővé a FELCO teljes kínálatát, a gyártó által támogatott árszinten, házhoz szállítással. Nézzen körül >>

A metszés gyümölcseiA metszést megtanulni kívánók figyelmébe ajánljuk Bálint gazda 10 kerti gyümölcsfa metszéséről szóló 100 perces videó-tanfolyamát.

Az egyes gyümölcsfákat külön-külön is bemutató tanfolyam célja, hogy a kertészkedők egy életre elsajátíthassák a metszés tudományát. Ezzel pedig szebb és több gyümölcsre tegyenek szert a jövőben.

Az online tanfolyamra (videó és írott útmutató) a WEBUNI oldalán lehet beiratkozni. Részletes információkért kattintson ide, nézze meg a bemutató oldalt >>

Ha tetszett a cikk, kövesd a Hobbikertet a Facebookon is!

BEZÁR

Vélemény, hozzászólás?