Paradicsom és paprika: szeptemberben már szedjük le a virágokat!

Paradicsom és paprika: szeptemberben már szedjük le a virágokat!

Plusz energia.

A paradicsom és a paprika kedvező időjárás mellett még szeptemberben is bőven hozhat új virágokat. Megéri azonban ezeket a kései virágokat eltávolítani, még ha nehéz is.

paradicsom paprika szeptemberben 02

Szedjük le rendszeresen a virágokat, mert ezek csak energiát vonnak el a növénytől. Az ezekből képződő termések már biztosan nem fognak beérni. Ilyenkor a már meglévő zöld termések is lassabban fejlődnek, de ha több energiát tud rájuk fordítani a növény, akkor még nagyobbra nőhetnek, beérhetnek. Különösen a szabadtéren nevelt növényeknél fontos a rendszeres virágeltávolítás.

Korábban írtunk róla:

***

A Hobbikert Magazin szerkesztősége a metszés tanulásához Bálint gazda videós metszés-tanfolyamát ajánlja. A 10 házikerti gyümölcsfa metszését bemutató, összesen 100 perc oktató videót tartalmazó tanfolyamra a WEBUNI oldalán lehet beiratkozni.

A metszés eszközeinek beszerzéséhez (metszőolló, ágvágó, fűrész, kertészkés) az 1Kert.hu webshop termékeit ajánljuk. Ezt a Hobbikert.hu szerkesztősége hozta létre Felco Shop néven, a munkatársaink a kínálat minden darabját ismerik. Itt kaphatók a profi kertészek által használt tartós és jó minőségű szerszámok (FELCO, ARS, KUNDE, SILKY).

Ha tetszett a cikk, kövesd a Hobbikertet a Facebookon is!

BEZÁR