Finom szörpöt főzhetünk az illatos virágú orgonából

Finom szörpöt főzhetünk az illatos virágú orgonából

Ha virágzik az orgona, akkor érdemes kipróbálni az orgonaszörp készítését: nem kell hozzá más, mint pár csészényi lila virág, citrom és cukor. A hobbikert.hu kipróbálta és az orgona kiállta a próbát. Itt a recept!

Az április végén - május elején nyíló orgona szépségével és finom, parfümös illatával már régen rabul ejtette a kertbarátok és virágkedvelők szívét. De van még egy jó tulajdonsága: a virágai ehetők. Ezt kihasználva nekiálltunk készíteni egy kis orgonaszörpöt a lila virágú változatból.

orgonaszorp 01

orgonaszorp 02

Hozzávalók:

- 1 csésze orgonavirág
- 1 csésze kristálycukor
- 1 csésze víz
- 1/2-1 citrom leve
- kupakkal vagy dugóval ellátott üvegek

Elkészítés:

Elsőként szemezzük le a virágokat. Ügyeljünk arra, hogy zöld részek ne maradjanak a virágokon. Hamar összegyűlik pár csészényi virág, ha ketten-hárman összedolgozunk. Ez ugyanis a szörpkészítés legidőigényesebb része, a többi már megy, mint a karikacsapás.

orgonaszorp 03

orgonaszorp 05

A virágokat szűrőbe tesszük és hideg víz alatt leöblítjük.

Egy megfelelő nagyságú edényben a vizet a cukorral felfőzzük. Minden csészényi virághoz 1-1 csészényi cukrot és vizet számoljunk.

orgonaszorp 06

Amikor a cukros víz felforr, belekeverjük a virágokat és még kb. 4-5 percig főzzük.

orgonaszorp 07

orgonaszorp 08

A tűzről levéve belecsavarjuk a citrom levét.

orgonaszorp 09

Leszűrjük és az üvegekbe töltjük.

orgonaszorp 10

A kihűlt szörpöt tartsuk a hűtőben. Fogyaszthatjuk ásványvízzel, szódavízzel ízlés szerint hígítva.

orgonaszorp 11

orgonaszorp 12

Ha tetszett a cikk, kövesd a Hobbikertet a Facebookon is!

BEZÁR