Most éri meg igazán bodzaszörpöt készíteni!

Most éri meg igazán bodzaszörpöt készíteni!

A legtöbb helyen már kivirágzott a bodza, úgyhogy itt az ideje, hogy egész évre elegendő szörpöt készítsünk. A hobbikert.hu bemutatja a virággyűjtés és feldolgozás menetét. Íme, a klasszikus bodzaszörp-recept.

Sokan már gyermekkorukban megkedvelik a házi bodzaszörp ízét. Ez velünk sem volt másképp. Így amikor kirándulás közben megláttunk egy szép bodzaborkot, kapva kaptunk az alkalmon és szedtünk az éppen nyíló, kellemes illatú virágokból.

Otthon azon nyomban neki is láttunk a bodzaszörp elkészítésének a régről ismert, egyszerű recept alapján.

bodzaszorp 01

Hozzávalók:

- por- és szmogmentes helyről szedett bodzavirágzat
- 1 db citrom
- 1 kg kristálycukor
- 1 l víz
- befőttesüveg

Hozzávalók

A bodzavirágokat átnézzük, kirázogatjuk, hogy ne maradjon bennük rovar vagy bogár.

bodzaszorp 03

A virágzatot ollóval levagdossuk a szárakról, úgy töltjük meg velük a befőttesüveget.

bodzaszorp 04

bodzaszorp 05

bodzaszorp 06

bodzaszorp 07

Szirupot készítünk: a kristálycukrot a vízzel felforraljuk. Amikor a szirup kihűlt, feltöltjük vele a bodzavirággal megtöltött befőttesüveget.

bodzaszorp 08

Az üvegbe 5-6 karika citromot dugunk. Az üveget kistányérral vagy fedővel fedjük.

bodzaszorp 09

Három napig állni hagyjuk, időnként megkavarjuk. A három nap elteltével leszűrjük, és a kész szörpöt kupakkal vagy dugóval ellátott üvegekbe töltjük.

bodzaszorp 11

bodzaszorp 12

bodzaszorp 13

A bodzaszörpöt fogyasztásig tartsuk a hűtőben.

Hideg ásványvízzel, szóvavízzel tetszés szerint hígítva remek frissítő.

Ha tetszett a cikk, kövesd a Hobbikertet a Facebookon is!

BEZÁR