Fűszertornyot építünk élő, illatos növényekből

Fűszertornyot építünk élő, illatos növényekből

Nem kell hozzá más, mint a mediterrán hangulat szeretete és 5 egyszerű virágcserép. Bemutatjuk a lakásban és teraszon is tartható fűszertorony építését.

Hogy miről is szól a kertészkedés? Arról, hogy létrehozzunk valamit, aminek haszna van, és nem mellékesen a szemnek is kellemes, jólesik ránézni, megcsodálni. Ezek között a kertészeti alkotások között van a tekinteteket magára vonzó, mutatós fűszernövénytorony, de nevezhetjük akár fűszerfának is.

Fűszertorony

Minden hobbikertész számára kifejezetten praktikus, ha az összes fűszernövény ugyanott, egy könnyen, kényelmesen elérhető helyen nő, miközben az adott teret is vonzóvá, barátságossá teszi. De mire is van szükség egy ilyen szemet gyönyörködtető, attraktív fűszertorony megépítéséhez?

Fűszertorony

Íme:

- 5 db virágcserép (tartóssága miatt a terrakotta a legjobb)
- föld nélküli ültetőkeverék
- az ízlésünk szerint összeválogatott különböző fűszernövények

fuszernovenytorony

A torony elkészítésének titka, hogy 1-2 cserepet fejjel lefelé kell majd elhelyeznünk. Mindenekelőtt a legalsó, legnagyobb cserepet állítsuk a kiszemelt helyre, mivel a kész tornyot később esetleg már nehéz lesz elmozdítanunk. Helyezzünk a nagy cserépbe középre egy fejjel lefelé fordított kisebb cserepet. A két cserép falai közötti távolság körben legalább 15 cm legyen.

A két cserép közötti üres teret töltsük fel föld nélküli ültetőkeverékkel. Ismételjük meg ugyanezt a műveletet egy újabb pár cseréppel, amelyek azonban kisebbek, mint az előző kettő. A kettő közötti távolság ez esetben kb. 10 cm legyen.

Egy utolsó (ötödik) kis cserép kerüljön a torony tetejére. Ültessük el a fűszernövényeket az ültetőkeverékkel megtöltött cserepekbe, majd öntözzük meg. Ezután nincs más tennivalónk, mint hátradőlni és gyönyörködni a kevesebb, mint egy óra leforgása alatt létrehozott, szép és egyúttal hasznos növényösszeállításunkban.

Ha tetszett a cikk, kövesd a Hobbikertet a Facebookon is!

BEZÁR