Gyomirtás: simogatás, amely öl

Gyomirtás: simogatás, amely öl

Kiskertekben néha olyan helyen kell gyomlálni, ahol a dísznövények sűrűn egymás mellett vannak, így nemhogy permetezni, de kapálni sem lehet. Íme, egy ügyes találmány ilyen esetekre.

PRECIZIÓS GYOMIRTÓ CSIPESZ

Kiskertekben gyakori munka, hogy olyan helyen kell néhány oda nem való növényt kiirtani, ahol a dísznövények sűrűn egymás mellett vannak, ahol nemhogy permetezni, de kapálni sem lehet, csak kézzel gyomlálni.

A gyomlálás nemcsak kényelmetlen, de sokszor fél eredményt adó munka, a fűfélék a madársóska és a szulák gyökerei a földben maradva újra kihajtanak. Ezt a kényes feladatot lehet könnyebbé és hatékonyabbá tenni a házilag egyszerűen elkészíthető gyomirtó csipesszel.

Íme a csipesz használat közben

Egy húsfogó csipesz egyik végére kötött kis darab szivacsot glifozát hatóanyagú gyomirtószerbe mártva a kiirtandó növény levelét alul lazán megfogva, felhúzva a csipeszt, rákenődik a szer a növényre.

A bemártás után ajánlatos még az edény fölött kicsit megnyomkodni a szivacsot, hogy ne csöpögjön belőle a lé, ott is károsítva, ahol nem kell. Ez a szer a gyökereket pusztítja el, lassan hat, de alaposan.

És a hatás nem marad el...

Még ily módon is sok türelmet, figyelmet igénylő ez a módszer, de sokszorosan kényelmesebb és hatékonyabb, mint a kézi gyomlálás.

Ha tetszett a cikk, kövesd a Hobbikertet a Facebookon is!

BEZÁR