Gyönyörű virágaival díszít ősszel a pompás varjúháj

Gyönyörű virágaival díszít ősszel a pompás varjúháj

Értékes és mutatós évelő.

A pompás varjúháj (Hylotelephium spectabile, Syn. Sedum spectabile) valóban pompásan mutat a kertben, augusztustól késő őszig virítanak nagy, lapos virágzatba tömörülő virágai. Számtalan fajtája létezik, a virágainak színe fehértől az erős rózsaszínig terjedhet. Ősszel a virágok fontos táplálékforrást jelentenek a méheknek és egyéb rovaroknak, mivel ebben az időben már kevesebb élelem áll a rendelkezésükre.

 pompas varjuhaj osszel 02

A kb. 50 cm magasra növő varjúháj különösen jól mutat az őszirózsák, krizantémok, rózsák, kasvirág, zsálya és középmagas díszfüvek társaságában.

A Koreából és északkelet-Kínából származó szukkulens növény a napos fekvésű helyeket kedveli, ahol jó vízáteresztőképességű, enyhén nedves és tápanyagban közepesen gazdag talajt igényel. Jól tűri a szárazságot is. Érdemes kora tavasszal visszavágni ezt az évelőt, de ezenfelül nem igényel sok ápolást. Ősszel ne metsszük, mert a megszáradt magfejek sok rovar áttelelését segítik.

A pompás varjúháj szépen mutat vágott virágként a vázában is. Még száradás után, a száraz virágszárak is nagyon dekoratívak!

Korábban írtunk róla:

Ha tetszett a cikk, kövesd a Hobbikertet a Facebookon is!

BEZÁR