Ezek a vastag levelű szépségek a forró, száraz nyarat is jól bírják

Ezek a vastag levelű szépségek a forró, száraz nyarat is jól bírják

Vegyes ültetések.

Az ún. levélszukkulenseket 3 ok miatt is érdemes a kertünkbe ültetni: nem igényelnek sok gondozást, szépen díszítenek és remekül bírják a hosszabb, száraz, forró nyári időszakokat is.

vastag levelu szepsegek 04
manuel m. v.

Az ide tartozó fajok legfontosabb képviselői a varjúhájfélék, valamint a kövirózsa. A vizet raktározó leveleikkel különösen jól tolerálják a vízhiányt. Ideális növények azok számára is, akik nem tudnak minden nap a locsolásukkal foglalkozni.

vastag levelu szepsegek 02

A fajták sokfélesége évről évre növekszik: a kúszó, örökzöld talajtakaróktól, a bokrosan növő, lombhullató évelő fajokig, amelyek virágszára akár a 35 cm-t is elérheti. Számos esetben a levél maga díszít, kétszínű rajzolattal, ezüstös szőrzettel, vagy egész évben zöld színével. Nagyon szépen mutatnak a különböző fajokból összeállított, kevert beültetések. A varjúháj és kövirózsa fajok értékes nektár- és pollenforrást is jelentenek a rovarok számára, mindenekelőtt a kárpáti varjúháj (Sedum telephium)   és a japán varjúháj (Sedum cauticola).

 vastag levelu szepsegek 03
Dick Thompson

Érdemes megfontolni a teraszon, balkonon is a szukkulens növények cserepes, dézsás beültetéseit. Az agyagedények különösen ajánlottak, mivel jól szabályozzák a növény vízháztartását is.

vastag levelu szepsegek 05
David Short

Még öntözés nélkül is jól bírják ezek a növények, a reggeli harmat is elegendő nedvességet biztosít számukra. Nagyobb veszélye áll fenn a túlöntözésnek, mint a kiszáradásnak. Ügyeljünk arra, hogy jó vízáteresztőképességű közegbe ültessük őket, amely általában homok és kavics elegyét is tartalmazza. Ne álljanak pangó vízben, fontos, hogy a felesleges öntözővíz távozni tudjon.

vastag levelu szepsegek 06
Babij

Korábban írtunk róla:

Ha tetszett a cikk, kövesd a Hobbikertet a Facebookon is!

BEZÁR