Hogyan tarthatjuk tisztán a kültéri burkolatokat?

Hogyan tarthatjuk tisztán a kültéri burkolatokat?

Nyáron sok időt töltünk az erkélyen, teraszon, fontos, hogy tisztán tudjuk tartani a burkolatokat. Habár a kültéri burkolóanyagok többnyire strapabíróak, hosszú távú megőrzésük érdekében fontos odafigyelni arra, hogy mivel tisztítjuk azokat.

Ez különösen igaz a teraszburkolat tisztítására, mivel ezek még inkább ki vannak téve a szennyeződéseknek és a természeti hatásoknak, mint a belső tereinkben található burkolatok.

Terasztakarítás felsőfokon

Egy alapos terasztakarítás során az Ultracare Grout Cleaner fuga tisztítószerrel könnyedén, alaposan megtisztíthatóak a raszterek, legyen szó cementes vagy epoxi fugáról. 20 cm távolsávól fel kell permetezni a fugaközökre a tisztítószert, majd 5-10 perc várakozási idő után alaposan dörzsi szivaccsal vagy kefével meg kell tisztítani a felületet.

kulteri burkolat 02

Hogyan védjük meg a cementes fugát a foltoktól?

Ha az alapos fuga tisztítással végeztünk, a fugák foltálló védelméről is gondoskodhatunk. Az Ultracare Grout Protector cementes fugák impregnálószerével. Kültérben bátran alkalmazható, csak arra kell ügyelni, hogy ne legyen nedves a felület. A kiszerelése felhasználóbarát sprays verzió. Használata egyszerű, fel kell spriccelni a felületre, majd a maradékot rögvest le kell törölni a burkolatról. Ha a fuga nedvszívóképessége még fennáll, érdemes a folyamatot megismételni.

Impregnáljuk a burkolatot a szennyeződés ellen!

A kültéri burkolatok, természetes kövek gyakran nem állnak ellen a foltoknak. Az Ultracare Stain Protector W Plus impregnálószer segít abban, hogy a foltosságra hajlamos hidegburkolatokat megvédjük az elszíneződés ellen. E termékkel könnyíthetünk a felületek tisztántartását is. Ez az impregnálószer spray verzióban kapható, fel kell vinni a felületre várni kell pár percet a beszívódással, majd egy tiszta ronggyal a felesleget el kell távolítani a felületről. A burkolat színét nem változtatja meg, csak védelemmel látja el.

kulteri burkolat 03

Bemattult természetes kövek felújítása

Ha kültéri köveink színe már elveszítette színét és fényét akkor az Ultracare Intensifier W védő és élénkítőszerrel felfrissíthetjük azt. Ez az emulzió nagy behatolóképeségével élénkíti és védi a nedvszívó természetes köveket. Alkalmas természetes kövek, terrakotta, terrazzo, márványlapok, cementlapok és műkő felújításához. A terméket ecsettel vagy teddy hengerrel vigyük fel a felületre, majd egy rongy segítségével segítsük az anyag bejutását a pórusokba és a maradékot töröljük le mielőtt megszáradna. Nyolc óra elteltével már járható is a felület!

További, lakberendezéssel és felújítással kapcsolatos inspirációs tartalomért látogasson el weboldalunkra!

Ha tetszett a cikk, kövesd a Hobbikertet a Facebookon is!

BEZÁR