Egész évben termeszthető és millióképpen fogyasztható zöldségnövény a házikertbe.
Ez a finom téli zöldség egyszerűen termeszthető, igénytelen, hidegtűrő, sokféleképpen felhasználható növény.
Vannak nyári és őszi fajtái. Vethetjük csoportos magvetéssel, üvegházban, vetőládában 15 fokon áprilisban előnevelhetjük. A magokat közvetlenül a hajtató-felület talajába, egymástól 10 cm-es távolságra vethetjük.
Ha palántázni akarunk, akkor mély barázdákba ültessük, hogy a pórét feltöltögetéssel halványíthassuk. Június-júliusban duggassuk el a palántákat. A növény lombjának felét, gyökerének egyharmadát kurtítsuk le, a lyukakba pedig egy-egy növényt ültessünk. Ne töltsük fel, hanem alaposan öntözzük meg, hogy a föld a gyökerekhez beiszapolódjon.
Mélyágyba váltakozó állásba egymástól 10-15 cm-es távolságra ültessük a dughagymákat. A sorokat tartsuk gyommentesen, fokozatosan mindig több és több földet töltögessünk köré, hogy szépen kihalványodjon. Arra ügyeljünk, hogy föld ne kerüljön a levéllemezek közzé.
A póré nem kényes növény, így a felhasználásig a talajban maradhat. De ha igazán hideg idő várható, mielőtt a föld átfagyna, megfelelő mennyiséget szedjünk ki, és homok-tőzeg keverékkel töltött ládába tároljuk.