Így lesz édesebb a paradicsom!

Így lesz édesebb a paradicsom!

De miért ne próbálhatnánk ki idén valami újat? Játsszunk egy kicsit a kémhatással, hogy a kifejlődő bogyótermések még finomabbak, édesebbek legyenek! Ez lehetséges?? Igen, lássuk, hogyan!

Sok hobbikertész egyetlen évet sem hagy ki, hogy paradicsomot termesszen a kertjében. Ez érthető is, hiszen a paradicsom ízletes, egészséges, és számtalan fajta közül választhatjuk ki a tetszésünknek legmegfelelőbbet. Az édes ízt ugyanakkor mi is befolyásolhatjuk egy nagyon egyszerű trükkel!

Íme a módszer!

paradicsom szodabikarbona 02

A művelet maga igen egyszerű, gyors, ráadásul pénztárcabarát. Hetente egyszer gondoskodjunk a paradicsom szokásos tápanyag-utánpótlásáról folyékony tápoldat vagy szerves paradicsomtáp formájában, a hét egy meghatározott napján, mondjunk péntekenként pedig hintsünk egy kis szódabikarbónát a paradicsom töve köré a talajra. Ügyeljünk arra, hogy a növényre ne kerüljön belőle.

Bár elsőre kissé szokatlannak tűnhet, ez az apró kis kerti trükk valóban beválik. A szódabikarbóna a talajba kerülve módosítja annak kémhatását. A kémhatás-változás eredményeként pedig az érő paradicsomszemek édesebbé válnak.

paradicsom szodabikarbona 03

Ha csak a növények egy részénél vetjük be ezt a fortélyt, egyszerre szüretelhetünk édesebb és savanykásabb termést, ami nagyon jól jöhet például egy-egy fejedelmi salátakeverék összeállításakor. Jó étvágyat!

Ha tetszett a cikk, kövesd a Hobbikertet a Facebookon is!

BEZÁR