Így lesz gazdagon virágzó őszirózsánk

Így lesz gazdagon virágzó őszirózsánk

Tarka színfolt.

Amikor a nappalok rövidebbek és az éjszakák egyre hidegebbek lesznek, akkor jön el az őszirózsák ideje. Egészen októberig, sőt akár még tovább is viríthatnak és színekbe öltöztethetik a kertet.

Az őszirózsáknak számos faja és fajtája létezik: jól ismert például az alacsonyabb termetű törpe őszirózsa, a magasabbra növő kopasz őszirózsa vagy a mirigyes őszirózsa. Az úgynevezett téli őszirózsa vagy más néven ehető krizantém egy hibrid, először október végén bontja szirmait és egész novemberben díszítheti a kertet.

oszirozsank gazdagon viragzo 02

Az őszirózsák a viszonylag sok teendőt igénylő növények közé tartoznak. Könnyen fertőzik a kártevők és a kórokozók is őket. Annak érdekében pedig, hogy gazdag virágzásnak örülhessünk, minden második évben a virágzást követően érdemes tőosztani a növényt. Ehhez a talaj feletti részeket vágjuk vissza, majd ássuk ki az őszirózsát. Egy ásóvilla segítségével szedjük 2-4 gyökeres, erős részre a tövet, majd ültessük el ezeket új helyre. A következő évben már ismét virágbőségnek örülhetünk.

Korábban írtunk róla:

Ha tetszett a cikk, kövesd a Hobbikertet a Facebookon is!

BEZÁR