Így tisztítsuk helyesen az afrikaiibolya szőrös leveleit

Így tisztítsuk helyesen az afrikaiibolya szőrös leveleit

Pormentes zöld.

Noha a legtöbb szobanövény leveléről könnyedén le tudjuk a piszkot, port törölgetni egy nedves ronggyal, a szőrös levéllel rendelkezőknél ez nem ilyen egyszerű. Közéjük tartozik az afrikaiibolya (téves, de ismert nevén fokföldi ibolya) is.

Esetükben egy puha kefe segítségével ajánlatos eltávolítani a szennyeződéseket. A piszkos levelek nemcsak elhanyagoltnak tűnnek, de a növénynek sem tesznek jót, mivel kevesebb fényt és CO2-ot tudnak felvenni.

Az afrikaiibolyák nem kedvelik, ha a leveleket nedvesség éri, nagyon könnyen rothadnak, barnulnak. Ezért fontos, hogy mindig alulról locsoljuk a növényt! Amikor a közeg már nem tud több vizet felszívni, öntsük ki az alátétből a felesleget. Akkor öntözzük csak újra, amikor a földjének felső rétege kiszáradt. A locsoláshoz lágy, kézmeleg vizet használjunk és 3 hetente folyékony tápoldatot is adjunk a növényeknek.Gyakran, ha jobban megvizsgáljuk a leveleket, észrevehetjük, hogy a levélerek között sárga vonalak vannak. Ennek oka a túl hideg öntözővíz.

Korábban írtunk róla:

Ha tetszett a cikk, kövesd a Hobbikertet a Facebookon is!

BEZÁR