Ikeás zöldségtermesztő gömbkert: rakd össze magad!

Ikeás zöldségtermesztő gömbkert: rakd össze magad!

Városi kertészek, figyelem! Az IKEA egy nagyszerű újdonsággal rukkolt elő: a belső udvarokban, átriumokban és hasonlóan tágas terekben felállítható gömbkerttel.

Sok esetben hiába minden erőfeszítésünk, próbálkozásunk, igen körülményes, ha nem lehetetlen valamilyen valós értéket létrehoznunk a lakóközösségünk számára. Az IKEA legújabb ötlete azonban úgy tűnik, nagyon is beválhat. Az általuk megalkotott gömbkertben vagy más néven zöldségtermesztő szobában sikeresen termeszthetünk zöldséget, gyümölcsöt, fűszernövényt a családunk vagy a szélesebb környezetünk számára.

ikea gombkert 01

ikea gombkert 02

Az innovatív formatervezés és intelligens térkihasználás városi környezetben is lehetővé teszi a fenntartható kiskerti élelmiszernövény-termesztést. A terméket az IKEA Space10 elnevezésű laborjában két lelkes építész, Sine Lindholm és Mads-Ulrik Husumto álmodta meg. Elképzelésük szerint ugyanúgy, ahogy például a nyomtatók is kezdetben ritkaságnak számítottak, majd fokozatosan elterjedtek az otthonokban, úgy válik ez a saját kezűleg összeszerelhető kiskert is idővel a városi háztartások egyre mindennaposabb és megszokottabb kiegészítőjévé.

ikea gombkert 03

ikea gombkert 04

Éppen ezért minden érdeklődő számára elérhetővé tették a gömbkert tervrajzát, mégpedig teljesen ingyen. A vállalkozó kedvű kertészkedni vágyóknak most már csak néhány hétköznapi szerszámra, egy marék csavarra és rétegelt lemezre szükségünk. Csupa olyan dologra tehát, amit a legközelebbi barkácsáruházban könnyedén be lehet szerezni. No meg némi türelemre és egy kis kitartásra, hogy lassan, de biztosan a 17 lépésből álló összeszerelési folyamat végére érjenek.

ikea gombkert 05

ikea gombkert 06

Ha tetszett a cikk, kövesd a Hobbikertet a Facebookon is!

BEZÁR