A bimbóját, virágfejét vagy akár egy-egy szirmát is elkészíthetjük kulináris különlegességgé.
Az ehető virágok idejét éljük, kóstoljuk meg a rózsaszirmot!
Hozzávalók
- 8-10 kinyílt rózsavirág
- 10 dkg porcukor
- 1 tojásfehérje.
A tojásfehérjét habbá verjük. A rózsaszirmokat leszedjük, egyenként belemártjuk a felvert habba, majd cukorral behintjük. Zsírpapírra tesszük és 1-2 órán át hagyjuk száradni, közben egyszer-kétszer újból cukrot szitálunk rá. Süteményes desszertek díszítésére használjuk.
Hasonló módon készíthetünk kandírozott egész rózsafejet, rózsabimbót, ibolyavirágot, akácvirágot, stb. Az apróbb virágokat inkább mártsuk a felvert tojásfehérjébe, azután szitáljunk rá porcukrot.
Az ibolya kandírozását itt nézheted végig fotókon >>