Pitypangot ettünk, jó lett a kedvünk

Pitypangot ettünk, jó lett a kedvünk

Édes-savanyú gyermekláncfűbimbók kerültek a konyhánkba: elkészítettük, megettük és csodák-csodája: finom volt! A hobbikert.hu bemutatja a pitypang kipróbált és bevált receptjét.

Nem, senki semmit nem olvasott félre: elkészítettük és megettük. És finom volt!

gyermeklancfubimbok 01

gyermeklancfubimbok 02

gyermeklancfubimbok 03

Úgy kezdődött, hogy találtunk egy szép, érintetlen virágos mezőt, ahol - szó szerint - a kutya se jár. Innen szedtünk egy kis kosárnyi még ki nem nyílt, zsenge, üdezöld gyermekláncfűbimbót a leendő finomsághoz.

Lássuk, hogyan készül!

gyermeklancfubimbok 05

Hozzávalók:

- egy kis befőttesüvegnyi gyermekláncfűbimbó
- 2 db fokhagymagerezd lereszelve
- 1 evőkanál reszelt gyömbér
- 1 evőkanál mustármag
- 1 db babérlevél
- 1 evőkanál méz
- 2-3 evőkanálnyi szójaszósz
- almaecet
- üveg fedéllel

Elkészítés:

Miután hazavittük a bimbókat, azon nyomban nekiláttunk a munkának.

gyermeklancfubimbok 06

Szűrőbe téve hideg vízzel leöblítjük a bimbókat.

gyermeklancfubimbok 07

A bimbók alsó részéről körben lecsipegetjük a kis levélkéket és a szármaradványokat.

gyermeklancfubimbok 08

gyermeklancfubimbok 09

A hozzávalókat sorban egy jól záródó fedővel ellátott kis befőttes üvegbe tesszük.

Mustármag:

gyermeklancfubimbok 10

Reszelt gyömbér:

gyermeklancfubimbok 11

Lereszelt fokhagymagerezdek:

gyermeklancfubimbok 12

A gyermekláncfűbimbók:

gyermeklancfubimbok 13

gyermeklancfubimbok 14

gyermeklancfubimbok 15

Kb. 1 evőkanálnyi mézet csurgatunk a bimbókra.

gyermeklancfubimbok 16

gyermeklancfubimbok 17

Hozzáadunk 2-3 evőkanálnyi szójaszószt.

gyermeklancfubimbok 18

gyermeklancfubimbok 19

Végül felöntjük almaecettel.

gyermeklancfubimbok 20

Utolsó lépésként bebérlevelet dugunk az üvegbe, majd a fedővel lezárjuk.

gyermeklancfubimbok 21

gyermeklancfubimbok 22

gyermeklancfubimbok 23

Óvatosan összerázzuk, majd egy hétre a hűtőbe rakjuk pihenni, hogy az ízek jól összeérjenek. Az idő leteltével jöhet a kóstoló! Magában is finom, de sajtokhoz, salátákhoz, rántottához, szendvicsekhez vagy pizzán szintén kiváló.

Ha tetszett a cikk, kövesd a Hobbikertet a Facebookon is!

BEZÁR