Édes-savanyú gyermekláncfűbimbók kerültek a konyhánkba: elkészítettük, megettük és csodák-csodája: finom volt! A hobbikert.hu bemutatja a pitypang kipróbált és bevált receptjét.
Nem, senki semmit nem olvasott félre: elkészítettük és megettük. És finom volt!
Úgy kezdődött, hogy találtunk egy szép, érintetlen virágos mezőt, ahol - szó szerint - a kutya se jár. Innen szedtünk egy kis kosárnyi még ki nem nyílt, zsenge, üdezöld gyermekláncfűbimbót a leendő finomsághoz.
Lássuk, hogyan készül!
Hozzávalók:
- egy kis befőttesüvegnyi gyermekláncfűbimbó
- 2 db fokhagymagerezd lereszelve
- 1 evőkanál reszelt gyömbér
- 1 evőkanál mustármag
- 1 db babérlevél
- 1 evőkanál méz
- 2-3 evőkanálnyi szójaszósz
- almaecet
- üveg fedéllel
Elkészítés:
Miután hazavittük a bimbókat, azon nyomban nekiláttunk a munkának.
Szűrőbe téve hideg vízzel leöblítjük a bimbókat.
A bimbók alsó részéről körben lecsipegetjük a kis levélkéket és a szármaradványokat.
A hozzávalókat sorban egy jól záródó fedővel ellátott kis befőttes üvegbe tesszük.
Mustármag:
Reszelt gyömbér:
Lereszelt fokhagymagerezdek:
A gyermekláncfűbimbók:
Kb. 1 evőkanálnyi mézet csurgatunk a bimbókra.
Hozzáadunk 2-3 evőkanálnyi szójaszószt.
Végül felöntjük almaecettel.
Utolsó lépésként bebérlevelet dugunk az üvegbe, majd a fedővel lezárjuk.
Óvatosan összerázzuk, majd egy hétre a hűtőbe rakjuk pihenni, hogy az ízek jól összeérjenek. Az idő leteltével jöhet a kóstoló! Magában is finom, de sajtokhoz, salátákhoz, rántottához, szendvicsekhez vagy pizzán szintén kiváló.