Karácsonyfa pozsgásokból? Ilyen egyszerű!

Karácsonyfa pozsgásokból? Ilyen egyszerű!

Ha idén karácsonykor valami szokatlan, formabontó dekorációra (is) vágyunk.

Ahogy közeledik az év vége, úgy bukkannak fel sorban az interneten a deres, havas tájak ihlette, fehér szín dominálta ünnepi dekorációs ötletek.

A téli hideg és hó a legtöbb helyen máris megalapozza a karácsonyi hangulatot, de ez nem mindenütt van így. Manapság mintha egyre kevesebb hó hullana telente, így semmi garancia nincs a ropogós, csikorgó hó födte utcákra, a szép, fehér karácsonyra. De vajon a megváltozott időjárás és környezet mennyire befolyásolja azt, hogyan díszítjük fel az otthonunkat az ünnepekre?

Mi mindenesetre most egy olyan ötlettel szeretnénk szolgálni, ami többé kevésbé kilóg a sorból és eltér az ilyen időszakban megszokott dekorációktól. Állítsunk össze mini karácsonyfát pozsgás növényekből! Azaz a decemberben már hagyományossá vált alapanyagokat tegyük félre egy kis időre, és a különleges téli dekorációhoz szerezzünk be színes, formás, húsos kis pozsgásokat. Készülhet belőlük dísz az ünnepi asztal közepére, de egy pompás karácsonyi koszorúhoz is remekül felhasználhatjuk a növényeket.

karacsonyfa pozsgasokbol 01
blog.netflorist.co.za

A dekorációnk elkészítéséhez mindenekelőtt szükségünk lesz néhány virágkötészeti kellékre. A pozsgásokat az alkalomhoz illően kúp alakú, élő növényekhez való vizes tűzőhabra (más néven vizes oázisra) tűzzük fel körben (ehhez virágkötészeti tűződrótot használjunk), alulról felfelé haladva. Az elkészült alkotást állítsuk tálkába. Hogy még színesebb legyen a rendhagyó karácsonyfánk, a pozsgások közé tűzhetünk bogyós ágacskákat vagy akár mini üveggömböket is.

Akinek esetleg már nincs ideje arra, hogy nekiálljon a fácska elkészítésének, készen is vásárolhat pozsgások felhasználásával készült karácsonyi díszeket.

karacsonyfa pozsgasokbol 02
pinterest.com

karacsonyfa pozsgasokbol 04
goodshomedesign.com

Ha tetszett a cikk, kövesd a Hobbikertet a Facebookon is!

BEZÁR