Kerti tároló vagy hétvégi ház – mire jó egy kerti faház?

Kerti tároló vagy hétvégi ház – mire jó egy kerti faház?

A készen kapható kerti faházak nemcsak a lakást nagyobbítják meg, hanem a kerti használatát is izgalmassá teszik. Mire jók?

Megszámolni is nehéz, hányféleképpen lehet hasznos egy faház a kertben. A kisebbekben tarthatunk szerszámokat, sporteszközöket, a fűnyírótól a grillig elhelyezhetünk mindent, ami korábban a garázsban vagy a ház különböző pontjain foglalta az értékes helyet. Az olyan dolgokat, amelyeken ki tudja hányszor estünk már át, és mindig megfogadtuk, találunk nekik valami jobb tárolási módot, száműzhetjük a kerti kisházba. Akinek azonban gazdagabb a fantáziája, nagyobbak az elvárásai, nem kell, hogy megálljon a tárolásnál. Fából építhetünk olyan gerendaházakat is, melyekben egy kisebbfajta lakást is berendezhetünk – ideális lehet egy ilyen a kisebb, hétvégi telkekre, de akár a gyerekeknek is, hogy nyaranta saját kis kunyhót kaphassanak. www.e-kert.hu

Manapság a kerti kisház építkezési munkáinak már nem kell teljesen egyedül, segítség nélkül nekilátnunk. Számos olyan, különféle anyagú, méretű és kialakítású faházat találhatunk a piacon, amelyek nem csak kényelmes tárolást vagy lakhatást biztosítanak, de bármely kertben esztétikusan is néznek ki.

Már csak azért is érdemes a készen kapható, előre gondosan megtervezett, kipróbált konstrukciókat választani, mert ezzel garanciát kapunk arra, hogy időtálló lesz a házacska. A vastag tömörfából készült építmények sok-sok évig állhatnak az időjárási viszonyokkal dacolva anélkül, hogy tönkremennének, korhadni kezdenének és költséges, vesződséges javításokat kellene rajtuk végezni.

Kerti ház

Ha kész faházat választunk, azzal sem kell időt pazarolnunk, hogy mérőszalaggal, ceruzával és kismillió papírlappal felfegyverkezve kitaláljuk, hogyan lehetne egy térbe helyezni a gereblyéket a hintaszékkel. A kisebb faházakban is mindennek meglesz a maga helye, a nagyobb kiviteleknél pedig még előre kialakított, precízen tervezett konyhát, vizesblokkot is kialakíthatunk – innentől pedig szabadjára engedhetjük a fantáziánkat, hogy úgy rendezzük be azokat, ahogyan álmainkban elképzeltük. Helyén lesz a tökéletesen csapadékálló tető, a szellőzést pedig a gondosan elhelyezett ablakok biztosítják majd. Ha akarjuk, olyan faházat is választhatunk, melynek panorámaajtajából a kerti bútorokkal, grillezővel, növényekkel berendezhető verandára léphetünk ki.

Kerti ház

E-kertAmennyiben egyedi elképzelése lenne kerti tárolójáról, könnyen kérhet ajánlatot egyedi kerti faház építésére itt: www.kert-fahaz.hu

 

 

Ha tetszett a cikk, kövesd a Hobbikertet a Facebookon is!

BEZÁR