Kézreálló szüretelő olló kertészeknek

Kézreálló szüretelő olló kertészeknek

A FELCO 320, 321 és 322 metszőollók kicsik, könnyűek és időtállók. A FELCO Shop kipróbálta és videón bemutatja a rövid, közepes és hosszú pengéjű változatot.

A FELCO 320-as ollósorozata szüreteléshez, virágkötészethez, zöldmetszéshez és növényházi munkákhoz készült apró, nagyon hasznos profi szerszámokból áll.

kezreallo szuretelo ollok 02

A közös tulajdonságok a három típusban a fekete, acéllemezből préselt szimmetrikus nyelek, rajtuk a kellemes tapintású, nem tapadós, piros műanyag borítással. A vágásokat poliuretán ütközők teszik rázkódás-mentessé és hangtalanná. A nyelek végén műanyag zár van, az ollókat rozsdamentes acélrugó nyitja, a nagy szilárdságú szénacél pengék élesek, a zöldmetszést mindkét oldalukon lécsatorna könnyíti.

A különbségek:

A 320-as típus a legkisebb, mindössze 154 mm hosszú, ebből a penge 23 mm, a súlya 96 g. A pengék nikkel bevonatúak, lekerekített hegyűek, hajlítottak, sem a gyümölcs, sem az ember nem sérülhet meg, használaton kívül nyugodtan zsebre vágható. Szüreteléshez, gyerekkézbe és munka közben néha álmodozóknak is ajánlható.

kezreallo szuretelo ollok 03

A 321-es típus teljes hossza 177 mm, ebből 35 mm a penge, a tömege 110 g. A pengék krómozottak, keskenyek, finom munkákhoz kiválóak. A növényházi munkákon kívül egy virágkötő vagy egy bonszai-mester kezében is tökéletesen megfelel.

kezreallo szuretelo ollok 04

A 322-es típus 190 mm hosszú, amiből 48 mm jut a pengére, a súlya 112 g, A pengék króm bevonattól rozsdamentesek. Ezekhez a hosszabb pengékhez már nagyon jó szem és biztos kéz is kell. Egy szőlőfürtből a léha vagy romlott bogyók kivágásához ennek a típusnak a hegyét választanám. Fásodó, keményebb növényi részeket viszont igyekezzünk a pengék tövénél, az olló tengelyének a közelében vágni.

kezreallo szuretelo ollok 05

Mindhárom ollót bátran használnám háztartási vagy barkács célokra is. Mindent vágnak, papírt, kartont, kötöző és csomagoló anyagokat. A kemény szénacél pengék alig kopnak, csak akkor élezzük, ha már nagyon muszáj, mert a rozsdamentesítő nikkel és króm bevonatot az éleken így elveszítenénk. A szimmetrikus nyelek bal és jobb kézbe is egyformán illeszkednek.

Mindhárom olló kapható a FELCO Shop kínálatában, külön-külön és kedvező árú csomagokban is.

Ezekből néhány példa:

felco shop hu 02A legendás piros nyelű profi metszőollók a FELCO svájci gyárából származnak. A profi metszőollókat tervező cég más eszközöket, fűrészeket, kétkezes kerti ágvágó ollókat és drótvágókat is készít.

Közös tulajdonságuk az extrém hosszú élettartam és az emberi kézhez tervezett működés. Amellett, hogy a lehető legkevésbé sértik a növényeket, öröm is ilyen szerszámmal dolgozni.

Magyarországon a Hobbikert.hu munkatársai a Felco-Shop.hu boltban teszik elérhetővé a FELCO teljes kínálatát, a gyártó által támogatott árszinten, házhoz szállítással. Nézzen körül >>

A metszés gyümölcseiA metszést megtanulni kívánók figyelmébe ajánljuk Bálint gazda 10 kerti gyümölcsfa metszéséről szóló 100 perces videó-tanfolyamát.

Az egyes gyümölcsfákat külön-külön is bemutató tanfolyam célja, hogy a kertészkedők egy életre elsajátíthassák a metszés tudományát. Ezzel pedig szebb és több gyümölcsre tegyenek szert a jövőben.

Az online tanfolyamra (videó és írott útmutató) a WEBUNI oldalán lehet beiratkozni. Részletes információkért kattintson ide, nézze meg a bemutató oldalt >>

Ha tetszett a cikk, kövesd a Hobbikertet a Facebookon is!

BEZÁR

Vélemény, hozzászólás?