Kézreálló szüretelő olló kertészeknek

Kézreálló szüretelő olló kertészeknek

A FELCO 320, 321 és 322 metszőollók kicsik, könnyűek és időtállók. A FELCO Shop kipróbálta és videón bemutatja a rövid, közepes és hosszú pengéjű változatot.

A FELCO 320-as ollósorozata szüreteléshez, virágkötészethez, zöldmetszéshez és növényházi munkákhoz készült apró, nagyon hasznos profi szerszámokból áll.

kezreallo szuretelo ollok 02

A közös tulajdonságok a három típusban a fekete, acéllemezből préselt szimmetrikus nyelek, rajtuk a kellemes tapintású, nem tapadós, piros műanyag borítással. A vágásokat poliuretán ütközők teszik rázkódás-mentessé és hangtalanná. A nyelek végén műanyag zár van, az ollókat rozsdamentes acélrugó nyitja, a nagy szilárdságú szénacél pengék élesek, a zöldmetszést mindkét oldalukon lécsatorna könnyíti.

A különbségek:

A 320-as típus a legkisebb, mindössze 154 mm hosszú, ebből a penge 23 mm, a súlya 96 g. A pengék nikkel bevonatúak, lekerekített hegyűek, hajlítottak, sem a gyümölcs, sem az ember nem sérülhet meg, használaton kívül nyugodtan zsebre vágható. Szüreteléshez, gyerekkézbe és munka közben néha álmodozóknak is ajánlható.

kezreallo szuretelo ollok 03

A 321-es típus teljes hossza 177 mm, ebből 35 mm a penge, a tömege 110 g. A pengék krómozottak, keskenyek, finom munkákhoz kiválóak. A növényházi munkákon kívül egy virágkötő vagy egy bonszai-mester kezében is tökéletesen megfelel.

kezreallo szuretelo ollok 04

A 322-es típus 190 mm hosszú, amiből 48 mm jut a pengére, a súlya 112 g, A pengék króm bevonattól rozsdamentesek. Ezekhez a hosszabb pengékhez már nagyon jó szem és biztos kéz is kell. Egy szőlőfürtből a léha vagy romlott bogyók kivágásához ennek a típusnak a hegyét választanám. Fásodó, keményebb növényi részeket viszont igyekezzünk a pengék tövénél, az olló tengelyének a közelében vágni.

kezreallo szuretelo ollok 05

Mindhárom ollót bátran használnám háztartási vagy barkács célokra is. Mindent vágnak, papírt, kartont, kötöző és csomagoló anyagokat. A kemény szénacél pengék alig kopnak, csak akkor élezzük, ha már nagyon muszáj, mert a rozsdamentesítő nikkel és króm bevonatot az éleken így elveszítenénk. A szimmetrikus nyelek bal és jobb kézbe is egyformán illeszkednek.

Mindhárom olló kapható az 1Kert.hu webshop kínálatában, külön-külön és kedvező árú csomagokban is.

Ezekből néhány példa:

***

A Hobbikert Magazin szerkesztősége a metszés tanulásához Bálint gazda videós metszés-tanfolyamát ajánlja. A 10 házikerti gyümölcsfa metszését bemutató, összesen 100 perc oktató videót tartalmazó tanfolyamra a WEBUNI oldalán lehet beiratkozni.

A metszés eszközeinek beszerzéséhez (metszőolló, ágvágó, fűrész, kertészkés) az 1Kert.hu webshop termékeit ajánljuk. Ezt a Hobbikert.hu szerkesztősége hozta létre Felco Shop néven, a munkatársaink a kínálat minden darabját ismerik. Itt kaphatók a profi kertészek által használt tartós és jó minőségű szerszámok (FELCO, ARS, KUNDE, SILKY).

Ha tetszett a cikk, kövesd a Hobbikertet a Facebookon is!

BEZÁR