14 fotó, amivel megtanulsz otthon konyakos meggyet készíteni

14 fotó, amivel megtanulsz otthon konyakos meggyet készíteni

Érik a meggy és itt a lehetőség, hogy egy kis konyakot és néhány könnyen beszerezhető fűszert felhasználva házi konyakos meggyet készíts. Gondold csak végig: ki ne örülne egy ilyen ajándéknak?

Elérkezett a várva-várt meggyszezon. Hogy idén ne csak a megszokott meggybefőtt kerüljön a polcokra, kipróbáltunk egy nem kevésbé finom csemegét: a fűszeres konyakos meggyet.

Ha sikerül megállnunk, hogy ne bontsuk fel és ne tartsuk meg saját magunknak, akkor ajándéknak is tökéletes lesz. Ennek megfelelően jól záródó, dekoratív hatszögletű üvegeket választottunk az alkoholos édesség elkészítéséhez. Lesz karácsonykor nagy meglepi! :)

konyakos meggy 02

Hozzávalók 2 db 340 ml-es üveghez:

- 50 dkg meggy (kimagozva)
- 1,5 dl konyak
- 15 dkg barna nádcukor
- 1-1 darabka fahéj
- 1-1 db szegfűszeg
- 2 db befőttes üveg

Elkészítés:

A meggyet szárazzuk le.

konyakos meggy 03

konyakos meggy 04

konyakos meggy 05

Szűrőbe téve hideg víz alatt mossuk meg, majd magozzuk ki.

konyakos meggy 06

A kimagozott meggyet a nádcukorral rétegesen az üvegekbe töltjük.

konyakos meggy 07

konyakos meggy 08

konyakos meggy 09

A végén beletesszük a fahéjdarabkát és a szegfűszeget.

konyakos meggy 10

konyakos meggy 11

Felöntjük a konyakkal.

konyakos meggy 12

Lezárjuk az üvegeket.

konyakos meggy 13

Hűvös helyen tárolva naponta megforgatjuk az üvegeket, amíg a cukor teljesen fel nem oldódik.

konyakos meggy 14

A fenti recept alapján rummal hasonlóan finom rumos meggyet készíthetünk. Önmagában is nagyon finom, de felhasználható süteményekbe, fagylalthoz kanalazva. Már most, frissen elkészítve is nagyon gusztusos, mi lesz ebből később?

konyakos meggy 20

Ha tetszett a cikk, kövesd a Hobbikertet a Facebookon is!

BEZÁR