Érik a meggy és itt a lehetőség, hogy egy kis konyakot és néhány könnyen beszerezhető fűszert felhasználva házi konyakos meggyet készíts. Gondold csak végig: ki ne örülne egy ilyen ajándéknak?
Elérkezett a várva-várt meggyszezon. Hogy idén ne csak a megszokott meggybefőtt kerüljön a polcokra, kipróbáltunk egy nem kevésbé finom csemegét: a fűszeres konyakos meggyet.
Ha sikerül megállnunk, hogy ne bontsuk fel és ne tartsuk meg saját magunknak, akkor ajándéknak is tökéletes lesz. Ennek megfelelően jól záródó, dekoratív hatszögletű üvegeket választottunk az alkoholos édesség elkészítéséhez. Lesz karácsonykor nagy meglepi! :)
Hozzávalók 2 db 340 ml-es üveghez:
- 50 dkg meggy (kimagozva)
- 1,5 dl konyak
- 15 dkg barna nádcukor
- 1-1 darabka fahéj
- 1-1 db szegfűszeg
- 2 db befőttes üveg
Elkészítés:
A meggyet szárazzuk le.
Szűrőbe téve hideg víz alatt mossuk meg, majd magozzuk ki.
A kimagozott meggyet a nádcukorral rétegesen az üvegekbe töltjük.
A végén beletesszük a fahéjdarabkát és a szegfűszeget.
Felöntjük a konyakkal.
Lezárjuk az üvegeket.
Hűvös helyen tárolva naponta megforgatjuk az üvegeket, amíg a cukor teljesen fel nem oldódik.
A fenti recept alapján rummal hasonlóan finom rumos meggyet készíthetünk. Önmagában is nagyon finom, de felhasználható süteményekbe, fagylalthoz kanalazva. Már most, frissen elkészítve is nagyon gusztusos, mi lesz ebből később?