Érik a meggy – így készítsünk belőle meggybort!

Érik a meggy – így készítsünk belőle meggybort!

Sokak kedvenc gyümölcse a meggy, amelyet nem csupán a fáról frissen leszedve fogyaszthatunk.

Italt is készíthetünk belőle, ahogyan azt az alábbi videók is kiválóan szemléltetik. Úgy tűnik, a legnépszerűbb nedű mind közül a meggybor, a ráadás a végén pedig a meggylikőr receptje.

1. Meggybor készítési folyamata alattyáni módra

Egy 1 perces meghökkentő, ám hatásos zenés bevezető után következik a lényeg: a házi meggybor készítése frissen szedett és kimagozott meggyből. Külön felhívjük a figyelmet az igen praktikus meggymagozóra, amely rendkívüli módon felgyorsítja a munkát.

2. Így forr a meggybor

A beszédes felhasználónevű Alkesz kicsi  videóján azt a fázist figyelhetjük meg, amikor a meggybor már forrásban van.

3. A meggyborkészítés legősibb receptje

A hangulatos videón a "mindent bele"  elv alapján kerül a darálóba a meggy. Minden bizonnyal erre utal a címben a "legősibb"  szó. ;)


A folytatásban már hordóban láthatjuk a meggybor alapanyagát. Ahogy a videó feltöltője írja a szereplőkről: "A magabiztosság, a lenyűgöző tudás és az egyéni "mérő eszközök" változatos tárháza elismerésre méltó!"  Ezzel nem kívánnánk vitába szállni. :D

4. Meggyborkészítés kotyogóval

Profi demizsonokban érik a meggybor.

5. Meggyborcefre

Aki még nem látott ilyet, most megláthatja: így néz ki a meggyborcefre az első napon.

6. Meggylikőr házilag

Ezúttal meggylikőr készül, mégpedig házi meggybefőttből. A hozzávalókat és az elkészítést lásd a videóban.


Természetesen korábban is írtunk már a meggyről, illetve a különböző feldolgozási lehetőségeiről, íme:

Ha tetszett a cikk, kövesd a Hobbikertet a Facebookon is!

BEZÁR