Cider és társai videón, avagy így készülnek az alkoholtartalmú almaitalok!

Cider és társai videón, avagy így készülnek az alkoholtartalmú almaitalok!

A finom, lehűtött, szénsavas italt általában nem nagyon kell kínálgatni, hamar elfogy.

1. Habzó almabor Isten Kertjében

Az első videó készítője az almabor készítését mutatja be. A hozzávalók: 10 liter almalé, 2-3 dl almaecet, 50 dkg cukor, citromsav. Az elkészítés részletes menete pedig a videóban követhető nyomon:

2. Az almabor fejtése

A forrásban lévő, zavaros almabort akár többször is át kell fejteni. Így megszabadulhatunk az alján keletkezett pár milliméter üledéktől. A forrás leállása után az opálos folyadék kitisztul.

3. Titkok könyvtára: tradicionális almabor

Ebben a látványos és igen informatív videóban fény derül a hagyományos almabor nagyüzemi készítésének titkára. A kedvelt habzó, alkoholos ital gyártása a több tonna gyümölcs mosásáva kezdődik, majd péppé zúzásával, kipréselésével folytatódik. Az almahéj és a magdarabok sem vesznek kárba: a melléktermékből komposztot vagy állati takarmányt gyártanak. Az almalevet laboratóriumban megvizsgálják, hogy mindenben megfelel-e az erjesztés előírásainak. Ezt követi az almalé rozsdamentes tartályokban történő erjesztése, míg alkoholtartalmú almabor nem válik belőle. Az átfejtett italt gigantikus méretű tölgyfakádakban érlelik kb. 18 hónapig.

4. Hogyan készül? Megmutatjuk! A cider

A részletes, 8 perces videó bemutatja, hogyan készül az egyik legkedveltebb almaital, a cider modern, nagyüzemi körülmények között.

5. Almapezsgő házilag, egyszerűen

Nagyon könnyű elkészíteni. A reszelt almára vizet öntünk, elkeverjük, lefedjük és 3-4 napig erjesztjük. Ha felhabosodott, leszűrjük és palackokba töltjük. Néhány nap múlva fogyasztható. Lehűtve az igazi!

6. Almaecet készítése

A házi készítésű almaecetet üres gyomorra javallott fogyasztani, napi 1-2-3-szor egy evőkanállal egy pohár vízben elkeverve. További részletek a videóban!


Korábban írtunk róla:

Ha tetszett a cikk, kövesd a Hobbikertet a Facebookon is!

BEZÁR