Lehet édes, lehet csípős: 5 videón az ajvár készítése

Lehet édes, lehet csípős: 5 videón az ajvár készítése

Népszerű mártás délről.

Paprikából, padlizsánból, fokhagymából készül az egész Balkánon igen népszerű mártás. Tálalhatjuk sült húsok mellé, de salátát, leveseket is ízesíthetünk vele. Vagy egész egyszerűen kenjük kenyérre.

1. Házi ajvár – A legjobb nyári kenőke

TündérKert videójában nagyjából azonos mennyiségű paprika és padlizsán, illetve 5-6 gerezd fokhagyma kerül a 200 fokos sütőbe. Hogy miért? Máris kiderül:

2. Lila Füge: ajvár és ljutenica

2 recept 1 videóban: Dóra az ajvár paradicsomos, chilis kistestvére, a ljutenica készítését is bemutatja. Hasznos tippet is kaphatunk arra vonatkozóan, hogyan ne robbanjon fel a padlizsán a sütőben.

3. Házi ajvár – ALDI Receptek. Jobban. Okosabban

A látványos videóban lépésről lépésre végigkövethetjük az ajvár elkészítését, ami nem hiányozhat egyetlen mártogatós tálból sem. Pirított rusztikus baguette-re kenve pedig egyenesen ellenállhatatlan.

4. Itt most megtudhatsz mindent az ajvárról

Csaba Horvátországba látogatott el, hogy megnézze, hogyan készítik az ajvárt nagyüzemi körülmények között. Lássuk a gyártás főbb mozzanatait!

5. Őszi gasztrotúra az Adrián: pljeskavica + kísérője, az ajvár

Horvátországi kitekintő: Szárnyas Ízvadász bebizonyítja nekünk, hogy még ősszel is nagyszerűen lehet a szabadban grillezni!

 

Bevezető kép: Marco Verch Professional Photographer and Speaker

Ha tetszett a cikk, kövesd a Hobbikertet a Facebookon is!

BEZÁR