Hogyan készítek otthon chiliszószt saját paprikából?

Hogyan készítek otthon chiliszószt saját paprikából?

Videón mutatjuk be az otthoni készítés menetét, amelyhez felhasználható a kertben termett többféle piros paprika is.

Új videónkon a gyömbéres chiliszósz elkészítését mutatjuk be; bele lehet tunkolni a grill csirkét, a rántott halat, a grillezett sajtokat, de saláta dresszinghez is lehet használni. A szósz tartósítószer nélkül eltartható a szokásos fejre fordítós módszerrel. Kápiából, kaliforniai paprikából, de akár pirosra beérett lecsópaprikából is elkészíthető.

gyomberes chiliszosz 02

Hozzávalók

  • 80 dkg kápia paprika
  • 3-4 gerezd fokhagyma
  • 2 diónyi friss gyömbér
  • 5-6 dkg chilipaprika
  • 15 dkg cukor
  • 2 evőkanál keményítő
  • fél citrom leve
  • fél dl almaecet

gyomberes chiliszosz 03

Elkészítés

Az összes darabos hozzávalót megmossuk, és konyhai darálógépbe tesszük. A chilipaprika előkészítéshez használjunk gumikesztyűt!

A ledarált zöldségeket lábosba tesszük és felöntjük annyi vízzel, hogy bőségesen ellepje. Teszünk bele sót, cukrot, 10-15 percig főzzük, majd citromlével és almaecettel ízesítjük.

A vízzel kikevert keményítővel kicsit besűrítjük. Még egyet forralunk rajta, majd tölcsér segítségével a kimosott üvegekbe töltjük. Fordítsuk öt percre fejre az üvegeket, hogy sokáig elálljon a szószunk.

Ha tetszett a cikk, kövesd a Hobbikertet a Facebookon is!

BEZÁR

Vélemény, hozzászólás?