Videón mutatjuk be az otthoni készítés menetét, amelyhez felhasználható a kertben termett többféle piros paprika is.
Új videónkon a gyömbéres chiliszósz elkészítését mutatjuk be; bele lehet tunkolni a grill csirkét, a rántott halat, a grillezett sajtokat, de saláta dresszinghez is lehet használni. A szósz tartósítószer nélkül eltartható a szokásos fejre fordítós módszerrel. Kápiából, kaliforniai paprikából, de akár pirosra beérett lecsópaprikából is elkészíthető.
Hozzávalók
- 80 dkg kápia paprika
- 3-4 gerezd fokhagyma
- 2 diónyi friss gyömbér
- 5-6 dkg chilipaprika
- 15 dkg cukor
- 2 evőkanál keményítő
- fél citrom leve
- fél dl almaecet
- só
Elkészítés
Az összes darabos hozzávalót megmossuk, és konyhai darálógépbe tesszük. A chilipaprika előkészítéshez használjunk gumikesztyűt!
A ledarált zöldségeket lábosba tesszük és felöntjük annyi vízzel, hogy bőségesen ellepje. Teszünk bele sót, cukrot, 10-15 percig főzzük, majd citromlével és almaecettel ízesítjük.
A vízzel kikevert keményítővel kicsit besűrítjük. Még egyet forralunk rajta, majd tölcsér segítségével a kimosott üvegekbe töltjük. Fordítsuk öt percre fejre az üvegeket, hogy sokáig elálljon a szószunk.