Mi legyen a kertben termett fügével? 6 receptötlet videón!

Mi legyen a kertben termett fügével? 6 receptötlet videón!

Változatosan elkészíthető az édes, lédús, tápanyagokban gazdag gyümölcs.

Egyre több kertet díszíti fügefa, amely általában terem is. Ha eleget, és nem fogy el az összes gyümölcs azon nyomban, hogy leszedjük, a konyhában különböző finomságokat készíthetünk belőle. Ehhez hoztunk most egy kis inspirációt.

1. Domi vaníliás fügelekvárja

A recept nagy előnye, hogy mindössze 4 hozzávalót ír elő. Két fő részére szükséges: 15 db füge, 100 g kristálycukor, 1 rúd vanília, 1 rúd fahéj.


2. Retro konyha – fügelekvár

Ízlés szerint citrom is adható a fügékhez. Az eltett lekvár télen, palacsintába téve a legjobb. Ezzel a megállapítással nemigen tudunk vitába szállni.


3. Fügés-karamellás frangipane

Enyhén édes, omlós tésztából, karamellből, mandulás-vajas töltelékből, valamint nagyon édesre érett fügékből áll ez a mennyei sütemény. A recept részletes leírása itt található.


4. Fügelekvár sok jó tanáccsal

Tartósítószermentes lekvár készül Holecskó Pálné konyhájában. Az igen részletes videóban az előkészítéstől a szárazdunsztig lépésről lépésre végigkövethetjük a lekvárkészítés folyamatát, közben rengeteg hasznos tudnivalóval gazdagodhatunk.


5. Egyszerű fügés puszedli

Beus kívül ropogós, belül puha aprósüteményébe a fügén kívül mazsola, dió és mandula is kerül. A hozzávalókat és az elkészítés menetét itt találjuk.


6. Fügés-sajtkrémes pite

Szandi a Sütik Birodalmából szépen díszített, ellenállhatatlan pitét süt. A részletes receptet a blogján olvashatjuk el.


Korábban írtunk róla:

Ha tetszett a cikk, kövesd a Hobbikertet a Facebookon is!

BEZÁR