Milyen növényt szeretnének ajándékba kapni a hobbikertészek? Megkérdeztük az Olvasóinkat!

Milyen növényt szeretnének ajándékba kapni a hobbikertészek? Megkérdeztük az Olvasóinkat!

Nincs rossz választás.

Melyik az a növény, amit nagyon szeretnél ajándékba kapni? – tettük fel a kérdést Olvasóinknak december elején.

Kiderült, hogy sokan vágynak orchideára, ami nem is csoda, hiszen, ha megfelelő körülmények között tartjuk, akkor csak úgy ontja a szebbnél szebb virágait, amelyek rendkívül hosszan díszítik a lakást. Számtalan virágszínnel ékeskedő fajtája létezik ennek a szépséges növénynek.

 milyen novenyt ajandekba 02

Rengetegen válaszolták azt, hogy mindegy, mert minden növénynek örülnek: jöhet kisebb, nagyobb, kinti, benti, egynyári, évelő. Taroltak az egzotikus növények is, sokan vágynak citrusfélékre, mandarinra, banánfára, ananászra, kivire és nagy népszerűségnek örvend a finom gyümölcsöket termő gránátalma is. Többen írták a datolyaszilvát is, egyre nagyobb kedvenc ez a sárgabarackhoz hasonlatos ízű gyümölcsöket termő növény. Óriási tábora van a hibiszkusznak is és van, aki rögtön fajtanévvel jelentkezett, megírta, hogy az elérhetetlen variánsra fáj a foga. A magnóliára is érkezett jó pár szavazat, ahogyan hortenziára, a szerelemvirágra, a kaméliára és a klemátiszra is.

 milyen novenyt ajandekba 03

Akadtak olyanok is, akik valami különlegességet kérnének: érkezett szavazat a rovarevő növényekre és a bonsai növényekre is. Talán meglepő, de nagyon sokan vágynak egy sivatagi rózsára vagy Hawaii rózsára is. Vannak, akikben nosztalgia támadt egy régi kedvenc iránt és akár a nagymama kertje jutott eszükbe, akár anyuka virága vagy egy korábbi szobanövény, évelő, ami elszáradt. Ezért van, aki kálára vágyik, más egy 20 éves citromfát siratva szeretne újat, megint más a nagyi aszparágusza után sóvárog.

 milyen novenyt ajandekba 04

Többen a kertjükre gondolva válaszoltak és hársfát, japán juhart, olajfát ültetnének. Meglepő lehet, de van, aki nyírfára vágyik. Az örökzöldeknek is nagy a rajongótábora.

 milyen novenyt ajandekba 05

Kiderült, hogy nagyon sokan rajonganak a pálmákért, mindenféle pálma szerepelt a kívánságlistán: legénypálma, cikászpálma, könnyezőpálma, kínai kenderpálma, vízipálma, madagaszkári pálma. yucca, de volt, aki egyenesen egy nagy kókuszpálmát képzelt a karácsonyfa alá.

 milyen novenyt ajandekba 06

Akadtak meglepően egyszerű kívánságok is: fokföldi ibolya, mikulásvirág, karácsonyi kaktusz – ezek a növények gyakorlatilag bármely virágboltban beszerezhetőek és lám, mégis milyen sokan örülnek nekik!

 milyen novenyt ajandekba 07

Az előrelátóak pedig már a jövő szezonra gondolva a kerti növények közül választottak a kívánságlistára hóvirágot, cseresznyefát, galagonyát, tiszafát, szilvafát, barackfát, mandulafát, somot.

 milyen novenyt ajandekba 08

A legkülönlegesebb kívánságok közül talán a szudáni hibiszkuszt, a tibeti mákot, a pompás medinillát, a szívlevelű viaszvirágot, a fehér denevérvirágot és a fekete rózsát említhetjük.

 milyen novenyt ajandekba 09

Természetesen nem maradtak el a vicces hozzászólások sem, van, aki pénzfának örülne a legjobban, más pedig tűzifának. A legnagyobbat álmodó pedig egy menyasszonyi csokornak.

A lényeg, hogy valószínűleg ha a hobbikertész ismerősünknek valamilyen növényt veszünk, akkor nem nagyon nyúlhatunk mellé!
Ha szeretnél még ötletet meríteni, itt nézz körbe.

Korábban írtunk róla:

Ha tetszett a cikk, kövesd a Hobbikertet a Facebookon is!

BEZÁR