Növénybarátok, figyelem: kihagyhatatlan esseni kiruccanást ajánlunk

Növénybarátok, figyelem: kihagyhatatlan esseni kiruccanást ajánlunk

2007. január 24. és 27. között erre az eseményre figyel a kertész-világ.

Sokaknak cseng ismerősen a szezonnyitó Nemzetközi növényvásár (IPM Essen) neve. Az eseményre, amelyet minden évben megrendeznek, ezúttal 2017. január 24-27. között kerül sor.

105 000 m2 kiállító terület, 49 nemzet képviselői, 1587 kiállító: ezek a számok mind az esseni nemzetközi növényvásárhoz tartoznak. Még időben vagyunk, ha szeretnénk kilátogatni erre a rendkívül látványos és hasznos programra! Lenyűgöző növényritkaságok, új fajták, elképesztő látványosságok mutatkoznak most is be. Aki a kertészeti termékek között szeretne körülnézni, az is jó helyen jár, ami a kertbe szükséges, az itt megtalálható. A virágkötők és virágkereskedők szezonnyitó szemléjén a fejlesztések, újdonságok, trendek is bemutatkoznak.

Budapestről mintegy 12-13 óra alatt érhetünk ki, 1200 km-t autózva. A gépkocsival érkezők könnyen elérhetik a vásárvárost, a Rajna-Ruhr autópályák (A3, A40, A42, A52) valamelyikén érkezve. 9 euróért leparkolhatjuk az autónkat, és a hatalmas parkolóból már akár a vásárváros buszával, akár gyalog megközelíthetjük a helyszínt.

Kitűnő a város vonat összeköttetése is, naponta 120 szerelvény érkezik az esseni főpályaudvarra. Onnan pedig 5 perc alatt a vásárba juthatunk a 11-es metróval (U-Bahn).
Budapestről egyes autóbusz társaságok indítanak buszokat Düsseldorfba, délután 3 óra körüli indulással, így már másnap reggel 10 órakor ott lehetünk (Düsseldorfból már nagyon gyorsan, jó összeköttetéssel elérhetjük Essent).

Repülővel érkezőknek jó választás a düsseldorfi reptér, ahonnan 20 perc alatt eljuthatunk Essenbe (akár autóval, akár vonattal). Az esseni repülőtérre érkezőket vásári busz segíti, 30 percenként jár a terminálról a vásárközpontba.

Számtalan, kifejezetten konferenciákra, kiállításokra érkezőket váró hotelt találunk a környéken. A legnagyobb szállásközvetítő oldalakon találhatunk a pénztárcánkhoz szabott ajánlatokat még bőven!

A napijegy ára 23 euro, tanulóknak 13 euro.

Ha kedvet kaptunk a vásárra kilátogatni, a képeken megnézhetjük, hogy mi minden vár ránk. További információért, jegyekért pedig ezt az oldalt keressük fel.

novenyvasar essen 02

novenyvasar essen 03

novenyvasar essen 04

Ha tetszett a cikk, kövesd a Hobbikertet a Facebookon is!

BEZÁR