Önműködő öntözőrendszer ingyen!

Önműködő öntözőrendszer ingyen!

Az újrahasznosítás jegyében.

Kiváltképp egyenletes vízigényű konyhakerti növények esetében javasolja Szalai Sándorné  azt az önműködő öntözőrendszert, melyet az alábbiakban bemutat. Nem kell hozzá más, mint üres flakonok és deszka. A készítéshez pedig egyetlen tű.

csepegtetorendszer hazilag 02

"Egy kertben minden csepp vízre szükség van, és a növények nem tudnak várni ránk, ezért fogtam a műanyag palackot, forró tűvel fúrtam az aljára két lyukat, és teleengedtem esővízzel.

csepegtetorendszer hazilag 05

A működése nagyon egyszerű: ha a kupakot elzárom és nem kap levegőt, a víz sem folyik, tehát amilyen sebességgel akarom a víz folyását szabályozni, úgy állítom be a kupak szorítását.

csepegtetorendszer hazilag 03

A palánták közé leteszek egy deszkát, és arra teszem a palackot úgy, hogy a víz tudjon csepegni anélkül, hogy a nyílás eltömődne sárral.

csepegtetorendszer hazilag 06

Költség különösebben nincs vele, mert a palackból megisszuk a vizet, utána az esővizet ebben tárolom a növényekhez, így még az újrahasznosítás is megvalósul.

csepegtetorendszer hazilag 04

Bármilyen konyhakerti növényhez lehet alkalmazni, de főleg paprika, retek stb., aminek a vízigénye egyenletesebb öntözést igényel. Nekem bevált, és alkalmazom is a módszert."

Korábban írtunk róla:

Ha tetszett a cikk, kövesd a Hobbikertet a Facebookon is!

BEZÁR