Zöldséges krém.
Sokoldalúan felhasználható zöldséges krém készül Raboczki Zsuzsanna konyhájában, saját, már kipróbált és bevált recept alapján.
"Tavaly nyáron készítettem először a szószt, saját recept alapján.
Hozzávalók:
• 6 db kápia paprika
• 6 db közepes méretű édes, lédús paradicsom
• 1 közepes fej vöröshagyma
• 2-3 gerezd fokhagyma
• 1 csokor bazsalikom
• só, bors, balzsamecet vagy almaecet
• ízlés szerint
Az alapanyagokat elsősorban saját vagy családi termelésből igyekszem beszerezni, garantáltan vegyszermentes alapanyagokból készítem.
Így készül:
A paradicsomot leforráztam, hogy a héja könnyen lejöjjön. Közben a kápiát 200 fokon 30 percig sütöttem. Ezalatt apróra vágtam egy közepes fej hagymát, 3 gerezd fokhagymát és egy csokor bazsalikomot.
Amint kihűlt a paprika és a paradicsom, apróra vágom, de nem pürésítem és az egészet fél óra alatt ízlés szerinti sóval, borssal, balzsam- vagy almaecettel összerottyantom sűrűre.
Nagyon pici Na-benzoátot lehet bele tenni. Én nem tettem bele, mert nagyon hamar elfogy, hűtőben tárolom addig.
Pirítósra kenjük vagy sült húsok mellé szoktam tálalni, de össze lehet keverni főtt tésztával is."