Sárgabarack: ezek a kártevők élnek-halnak érte

Sárgabarack: ezek a kártevők élnek-halnak érte

Néhány gyakori moly és tetű annyira szereti a kajszit, hogy szinte meg tudná zabálni. Egy gyors permetezéssel azért oda lehet csapni.

A barackmoly és a sodrómolyok fiatal lárvái a fa törzsén és ágain a kéregrepedésekben telelnek. Tavasszal a fakadáskor azonnal megkezdik kártételüket. Kiodvasítják a fakadó rügyeket, átrágják, összesodorják a kis fiatal leveleket és a hajtáscsúcsot. Igazi kártételük leginkább a sziromhullás után válik szembetűnővé. Megoldás a Karate Zeon 5 CS, vagy a Judo közvetlenül a virágzás előtt. Sziromhullástól a gyümölcsérésig a nyári kártevőegyüttes ellen Insegar és Karate Zeon 5 CS a biztos védelem.

A keleti gyümölcsmoly, a barackmoly és egyes sodrómolyok ellen az érő gyümölcs védelme érdekében fokozott biztonságra kell törekedni. A rágott gyümölcs értéktelen, eladhatatlan, megtámadja a monília, jó esetben is csak cefrének alkalmas. Az Insegar és a Karate Zeon 5 CS rajzásmegfigyelésre alapozott, célzott használata a siker garanciája.

A levéltetvek ellen az első egyedek észlelésekor permetezzünk a Judo-val. Kisebb felületre használjunk 12 ml Judo-t 10 l vízben. A Judo virágzás időszakában nem használható.

Bővebben a szerekről:

kajszi technologia

Ha tetszett a cikk, kövesd a Hobbikertet a Facebookon is!

BEZÁR

Vélemény, hozzászólás?