Termesszünk szamócát csőben? Szuper ötlet!

Termesszünk szamócát csőben? Szuper ötlet!

Termesszünk szamócát ereszcsatornában! Hogy miért? Mert ezzel okosan kihasználhatjuk a rendelkezésünkre álló teret, a szamóca köztudottan finom, és könnyen megterem egy-egy csődarabban is. Nem beszélve arról, hogy ezzel a megoldással megkímélhetjük a szamócatöveket például a gyökér- vagy termésrothadástól.

Mindenekelőtt lássuk, mi kell ahhoz, hogy csatornadarabban termesszünk szamócát!

Szükségünk lesz egy 10 cm átmérőjű, egyszerű PVC csőre, valamint lyukfűrészre, hogy megfelelő számú kerek lyukat tudjunk vágni rajta. SZükségünk lesz továbbá valamire, amivel a cső mindkét végét jól le tudjuk zárni.

1. lépés

A PVC csőből vágjunk le azonos hosszúságú darabokat. Lyukfűrésszel egyenlő távolságban mindegyikbe fúrjunk kb. 5 cm átmérőjű lyukakat. Néhány lyukat alulra is fúrjunk vízelvezetés gyanánt. Majd dugaszoljuk be a csődarabok végeit.

szamocatermesztes pvc csoben 02

2. lépés

A fúrt lyukakon keresztül töltsük fel ültetőkeverékkel a csöveket, majd óvatosan ültessünk el 1-1 szamócatövet mindegyik lyukba. Ügyeljünk arra, hogy a szamóca gyökértörzse szabadon maradjon.

szamocatermesztes pvc csoben 01

3. lépés

Már csak az maradt hátra, hogy a beültetett csődaraboknak megfelelő helyet találjunk. A növény igényeit szem előtt tartva válasszunk szélmentes, napos helyet. Az ültetóládává átalakított csődarabokat akár  fel is függeszthetjük egymás alá. A lényeg, hogy ehhez jó erős zsinget használjunk. És ezzel már készen is van a saját, egyedi szamócaültetvényünk!

szamocatermesztes pvc csoben 03

Fotók: ogrodwcentrum.pl

Ha tetszett a cikk, kövesd a Hobbikertet a Facebookon is!

BEZÁR