Tutti-fruttis fűszereket akar a gyerek? Nem gond!

Tutti-fruttis fűszereket akar a gyerek? Nem gond!

Legalábbis a kertészkedőnek nem lehet ez probléma, feltéve, hogy kipróbálják az alábbi növényeket.

Íme egy izgalmas ötlet, hogyan hozhatunk létre olyan fűszerkertet, amelyben gyermekünk is örömét leli! A tutti-frutti fűszerkertben valamennyi növény illata a gyermek egy-egy kedvenc gyümölcsének vagy édességének az illatát idézi.

A tutti-frutti kert kiváló lehetőség arra, hogy segítségünkkel a gyerkőc megismerkedjen az aromás fűszernövények termesztésének alapjaival. Mindenképpen magyarázzuk el a csöppségnek, hogy ebben a különleges kertben a fűszernövények célja, hogy finom illatukkal varázsoljanak el bennünket, és soha semelyiket nem szabad megkóstolni anélkül, hogy előtte egy felnőttet meg ne kérdeznének róla. Általában véve a gyermeknek tudnia kell, hogy soha semmit nem szabad megennie anélkül, hogy először meg ne mutatná azt nekünk.

Ananászzsálya

A legjobb, ha úgy fogunk bele a gyermekkel a tutti-frutti fűszerkertbe, hogy elmegyünk a legközelebbi kertészetbe és a gyermekre bízzuk, hogy válasszon pár növényt az alapján, melyik a számára legkedvesebb illatú. Néhány ötlet, mely növényeket érdemes az elsők között megszagolgatni:

ananászzsálya (Salvia elegans, fenti kép)
citromfű (Melissa officinalis)
illatos muskátlifélék (amelyek illata a citromét, a barackét, a narancsét, illetve az eperét idézik)

Illatos muskátli

A gyermekek számára szintén megkapó lehet a mentafélék illata, különösen a borsmentáé, a fodormentáé vagy a csokimentáé.

A fűszerkert gondozása játékos és szórakoztató formában vezeti be a gyermeket a természet, a kertészkedés, illetve a kulinária rejtelmeibe, miközben sikerélménnyel ajándékozza meg és növeli az önbecsülését.

A fűszerkerttel való foglalatosság tehát nagyszerű, lelkesítő új hobbi lehet a gyermek számára, amelynek a hobbikertész szülőkkel közösen hódolhat.

Ha tetszett a cikk, kövesd a Hobbikertet a Facebookon is!

BEZÁR