Ültethetek gyümölcsfát az ősz derekán?

Ültethetek gyümölcsfát az ősz derekán?

Még nem késtünk el.

Sok hobbikertészben felmerül a kérdés, hogy amennyiben október-novemberben még szeretne gyümölcsfát (cseresznyét, almát, barackfát stb.) ültetni, vajon időben van-e még vele? Ha igen, milyen ültetési módot alkalmazzon?

Amíg a talaj nem fagy meg, a gyümölcsfák telepíthetők. Legalább 80x80x80 cm-es ültetőgödröt ássunk, trágyával, komposzttal, lehullott levelekkel és komplex műtrágyával dúsítsuk a talajt. A facsemetét ültetés előtt áztassuk be vízbe, az ültetőgödröt is öntözzük be még üresen. Ültetés után a fa gyökerénél a talajt tömöríteni kell (taposással és alapos beáztatással), hogy a talajszemcsék a gyökérhez tapadjanak. A következő évben is gondoskodást, többszöri öntözést igényelnek a facsemeték.

www.novenydoktor.hu

Korábban írtunk róla:

A metszés gyümölcseiA metszést megtanulni kívánók figyelmébe ajánljuk Bálint gazda 10 kerti gyümölcsfa metszéséről szóló 100 perces videó-tanfolyamát.

Az egyes gyümölcsfákat külön-külön is bemutató tanfolyam célja, hogy a kertészkedők egy életre elsajátíthassák a metszés tudományát. Ezzel pedig szebb és több gyümölcsre tegyenek szert a jövőben.

Az online tanfolyamra (videó és írott útmutató) a WEBUNI oldalán lehet beiratkozni. Részletes információkért kattintson ide, nézze meg a bemutató oldalt >>

Ha tetszett a cikk, kövesd a Hobbikertet a Facebookon is!

BEZÁR

Vélemény, hozzászólás?