Ültethetek gyümölcsfát az ősz derekán?

Ültethetek gyümölcsfát az ősz derekán?

Még nem késtünk el.

Sok hobbikertészben felmerül a kérdés, hogy amennyiben október-novemberben még szeretne gyümölcsfát (cseresznyét, almát, barackfát stb.) ültetni, vajon időben van-e még vele? Ha igen, milyen ültetési módot alkalmazzon?

Amíg a talaj nem fagy meg, a gyümölcsfák telepíthetők. Legalább 80x80x80 cm-es ültetőgödröt ássunk, trágyával, komposzttal, lehullott levelekkel és komplex műtrágyával dúsítsuk a talajt. A facsemetét ültetés előtt áztassuk be vízbe, az ültetőgödröt is öntözzük be még üresen. Ültetés után a fa gyökerénél a talajt tömöríteni kell (taposással és alapos beáztatással), hogy a talajszemcsék a gyökérhez tapadjanak. A következő évben is gondoskodást, többszöri öntözést igényelnek a facsemeték.

www.novenydoktor.hu

Korábban írtunk róla:

***

A Hobbikert Magazin szerkesztősége a metszés tanulásához Bálint gazda videós metszés-tanfolyamát ajánlja. A 10 házikerti gyümölcsfa metszését bemutató, összesen 100 perc oktató videót tartalmazó tanfolyamra a WEBUNI oldalán lehet beiratkozni.

A metszés eszközeinek beszerzéséhez (metszőolló, ágvágó, fűrész, kertészkés) az 1Kert.hu webshop termékeit ajánljuk. Ezt a Hobbikert.hu szerkesztősége hozta létre Felco Shop néven, a munkatársaink a kínálat minden darabját ismerik. Itt kaphatók a profi kertészek által használt tartós és jó minőségű szerszámok (FELCO, ARS, KUNDE, SILKY).

Ha tetszett a cikk, kövesd a Hobbikertet a Facebookon is!

BEZÁR