Újpest legszebb négyzetméterei a panelek rejtekében

Újpest legszebb négyzetméterei a panelek rejtekében

Az unalmas újpesti park mellett csodás kertet hoztak létre a kertbarát panelosok. Az újpesti lakótelep legszebb négyzetmétereit találtuk meg a magas házak között. Megmutatjuk, mit érdemes meglátogatni.

Újpesten a Semsey "parkba" mentünk szép növényeket fotózni. De ott parkot nem, csupán egy fákkal szegélyezett, jól kijárt földutakkal szabdalt, kiterjedt füves területet találtunk. A csalódásért kárpótolt bennünket viszont a hatalmas teret övező panelházak tövében kialakított mutatós, rendezett virágágyások látványa.

lakotelep viragagyas 02

lakotelep viragagyas 03

lakotelep viragagyas 04

A vadászkerítéssel körbekerített, helyenként kisebb terméskövekkel is tagolt ágyásokat láthatóan szeretettel, aprólékos munkával naponta gondozzák az itt lakók. Úgy tűnik, már jó pár éve minden növénynek megvan a maga helye.

Igencsak változatos, sokszínű képet mutatnak a kiskertek: egyrészt a tavaszi hagymások (tulipán, nárcisz, gyöngyike) és egynyáriak, másrészt a törpe cserjék, örökzöldek és évelő virágok dominálnak a lakótelepi növényoázisban. Minden hónapban más és más virágok nyílnak, pompáznak.

lakotelep viragagyas 05

lakotelep viragagyas 06

lakotelep viragagyas 07

A növények közül kimagaslik néhány rózsabokor, orgona és örökzöld fácska. Bőven láthattunk a rózsaszín virágú bőrlevélből, kerti jukkából, lila virágú íriszből, kék nefelejcsből.

Megcsodáltuk még az apró pozsgásokat, árvácskákat, sziklakerti és talajtakaró növényeket (pl. az illatos ternyét és a pázsitviolát). Akadt továbbá babérmeggy és sárga virágú mahónia.

lakotelep viragagyas 08

lakotelep viragagyas 09

lakotelep viragagyas 10

lakotelep viragagyas 11

lakotelep viragagyas 12

lakotelep viragagyas 13

lakotelep viragagyas 14

Jár a jó pont a lakóközösségnek a szebb, zöldebb környezet kialakításáért tett fáradozásukért! Olvasóink ismernek még ilyen panel-oázisokat?

Ha tetszett a cikk, kövesd a Hobbikertet a Facebookon is!

BEZÁR