Virágos ötlet: adjunk rózsát ajándékba

Virágos ötlet: adjunk rózsát ajándékba

Nem tudunk mellényúlni.

Miért ne adhatnánk virágözönt karácsonykor (vagy bármikor máskor)? A kerti rózsa például eredeti és személyes ajándék lehet. Megszámlálhatatlan színben, formában, nagyságban létezik, de dönthetünk az illata alapján is – tökéletesen a megajándékozottra szabhatjuk a rózsa választását. Bármilyen is legyen az ízlése, személyisége, fogunk találni hozzá illőt!

adjunk rozsat ajandekba 05

Mindössze azt kell eldöntenünk, hogy futórózsa legyen-e, esetleg magastörzsű vagy cserjés.

Nagyszerű hír, hogy rózsát akkor is ajándékozhatunk, ha az illető nem rendelkezik kerttel. Egy nagy cserép, dézsa remekül mutat a balkonon vagy a teraszon is.

adjunk rozsat ajandekba 02

A cserép vásárlásakor ügyeljünk arra, hogy legalább 40 cm magas legyen – a rózsa gyökerének kell egy bizonyos mélység ahhoz, hogy igazán jól érezze magát. Válasszunk hozzá egy szép kaspót!

adjunk rozsat ajandekba 03

A kertészetekben, faiskolákban szinte mindig kapható rózsa, széles választékban. Itt cserépben, de szabad gyökérrel is megvehetjük a rózsákat. Télen ajánlott szabadgyökerű rózsát venni – ezeket októbertől áprilisig elültethetjük, amikor a talaj nem fagyott. Lehetőleg napos helyet válasszunk a rózsák számára, legjobban a melegben érzi magát. A fűtött vagy naptól felmelegedő házfalakat ugyanakkor nem jól viseli.

adjunk rozsat ajandekba 06

Ha jól érzi magát a rózsa, akkor évtizedekig ontja a virágait – így a megajándékozottat hosszan emlékeztetni fogja ránk.

Ha tetszett a cikk, kövesd a Hobbikertet a Facebookon is!

BEZÁR