Üzenj virággal: virágötletek nőnapra

Üzenj virággal: virágötletek nőnapra

Minden virág üzen valamit annak, aki kapja. Bemutatunk néhány ügyes választást és friss divatot a növénypalettáról. Íme a legjobb 6 tippünk!

Magyarországon 1948 óta ünnepeljük a nőnapot. Eredetileg a munkás nők egyenjogúságának hangot adó demonstrációból indult az ünnep, de mára elvesztette eredeti célját, egyszerű virágajándékozási alkalommá - néhol kötelességé - minősült. Ugyanakkor jó alkalom arra, hogy a férfiak kifejezzék, kire is tekintenek nőként a környezetükben.

Nőnap környékén megpezsdülnek a virágstandok, ahogy nő a kereslet, úgy bővül a kínálat és emelkednek az árak. Néhány éve a hóvirág volt a leggyakoribb nőnapi szuvenír, de a tavaszhozó virág 2005 óta védettséget élvez, más növények kerültek előtérbe.

A sorrendet nehéz volt megállapítani, az általunk megkérdezett virágboltok tapasztalatai szerint fele-fele a cserepes és vágott virágok vásárlásának az aránya.

1. Listavezető a kankalin

Változatos, figyelemfelkeltő virágszínével, egyszerű tartásával méltán vált a nőnap listavezető és egyben költségtakarékos virágválasztásává a tavaszi kankalin, másik nevén primula. Nélküled halott vagyok - üzenete vicces lehet munkahelyi környezetben. Igaz nincsenek teljesíthetetlen igényei, de ha nem vigyázunk, egyik napról a másikra tönkre mehet. A virág mellé küldhetsz egy bemutatót is róla: a bájos primula

2. Slágernövények a virágzó hagymások

A képzeletbeli lista második helyére a virágzó hagymások pályáznak, sikerrel. Napsütéses tavaszi hangulatot teremthetünk cserépbe vagy kosárba ültetett, virágzó tulipánnal, nárcisszal, krókusszal vagy illatos jácinttal. Nincs is jobb ajándék, az egyhangú, szürke tél után, ráadásul a megajándékozottat is biztosan sikerül levenni a lábáról.

Nárcisz

3. Vörös rózsa, szálban vagy csokorban

A dobogóról nem hiányozhat a rózsa sem, leginkább vörös színben. Mivel az árak az ünnep környékén hirtelen elszállnak, teljesen elfogadott, ha az ajándékozó csak egy szál vörös rózsával fejezi ki érzelmeit.

Vörös rózsa

4. Fehér rózsa, a szülői szeretet virága

Nőnapon se feledkezzünk meg az édesanyákról! Tökéletes választás számukra egy szál fehér rózsa.

Rózsa

5. Tulipán, szerelem?

Ha már a vágott virágoknál tartunk, a rózsát talán a tulipánszál követi a sorban. Hátránya, hogy nem túl tartós virág, ezért olyat érdemes választani, ami épphogy csak kipattant a bimbóból. Élettartamát meghosszabbíthatjuk, ha szárát rendszeresen kurtítjuk. Jó, ha tudjuk, hogy ajándékozása - a rózsához hasonlóan - heves érzelmekre utal.

Tulipán

6. Frézia, gerbera, nőszirom

Nem kell érzelemkitörésekre számítani e három virág csereberéje során: a frézia a megbízhatóság, a gerbera a báj, a nőszirom a hit virága.

Gerbera

Végül néhány virágüzenet:

Orchidea - Kedvelem az érett nőket!
Gyöngyvirág - Odavagyok a szépségedért!
Begónia - Vágyódom utánad!
Magnólia - Lábaid előtt heverek!
Kék liliom - Titkos hódolódtól!
Kaktusz - Megküzdök a szerelmedért!

Ha tetszett a cikk, kövesd a Hobbikertet a Facebookon is!

BEZÁR