10 tipp, hogy a hangyák faképnél hagyjanak

10 tipp, hogy a hangyák faképnél hagyjanak

A kerti és a lakásban lévő, idegesítő hangyák ellen is léteznek bevált módszerek. Lehet sorban próbálkozni, tapasztalatot megírni.

Az emberi otthon valójában nem része a hangyák természetes élőhelyének. Időnként azonban néhány bosszantó fekete rovar besettenkedik a házba némi elszóródott élelmiszerre vadászva!

Hangya

10 hasznos tipp a bosszantó hangyák ellen!

1. Hangyák átköltöztetése

Az udvaron található hangyasereget áttelepíthetjük másik helyre, ha nedves földet vagy mulcsot teszünk egy cserépbe és ezt fordítva rátesszük a hangyabolyra. Ha a hangyák beköltöznek az új helyükre, egyszerűen egy lapát segítségével áttesszük a cserepet az új helyre.

2. Hangyabolyt lepermetezni

300 gramm friss vagy 30 gramm szárított ürömöt tíz liter vízbe tegyünk és hagyjuk erjedni 14 napig. Ezután a levet öntsük a hangyabolyra!

3. Bejáratot elzárni

A repedéseket és hasadékokat, amelyeken keresztül a hangyák bejönnek a házba, le kell zárni agyaggal, szilikonnal vagy ragasztóval. A boltokban is be lehet szerezni ezeket a ragadós csapdákat, amelyek megakadályozzák, hogy a hangyák az ablakon vagy ajtón keresztül bejöjjenek.

4. A hangyák útvonalát elzárni

A hangyákat kitilthatjuk a házból, ha ismerjük az útvonalukat úgy, hogy egy krétával vastag vonalat rajzolunk a bejárati ajtó és az ablak elé. Ez egy leküzdhetetlen akadályt jelent, ugyanis a hangyák nem szeretik a krétát, ezzel kizárhatjuk őket a házból. Fontos, hogy egy eső után mindig frissítsük meg a vonalat újra és újra.

5. A fűszernövények elűzik a hangyákat

Tegyünk páfrányt, kakukkfüvet, borókát, turbolyát, citromfüvet, levendulaolajat vagy levendulavirágot a hangyák vonulási útjába. Ezek megzavarják a hangyák tájékozódását és hosszú időre elhagyják a területet.


6. Háztartási készítmények a hangyák ellen

Tegyünk citromhéjat, ecetet vagy fahéjat a boly bejáratához. Az intenzív szagok elriasztják a hangyákat.

7. Az állateledel vonzza a hangyákat

Figyeljünk ezért mindig arra, hogy távolítsunk el minden el nem fogyasztott ételt a kutya vagy macska táljából.

8. Ételt mindig szorosan bezárni

Minden élelmiszert száraz, tiszta helyen és szorosan lezárva kell tárolni, hogy a hangyákat ne vonzza. Gumi tömítésű üveg és kerámia edényekben a legjobb élelmiszert tárolni.

9. Cukros biocid

Kockacukorra csepegtessünk rovarölő szert, ami csaliként vonzza a hangyákat. Ezt az élelmet a hangya beviszi a bolyba, ami elpusztítja a többi hangyát is, akár a királynőt is.

10. A csali csapdák hatékonyak

Ezek tulajdonképpen rovarölő szert tartalmaznak, amit a hangyák elfogyasztanak. Ezeket olyan helyre tegyük, pl. szekrény alá, ahol a háziállatok vagy gyerekek nem találják meg, csak a hangyák. Ez a készítmény garantáltan elpusztítja a hangyákat: STIX® Hangyairtó csalétek

Hangya

Utóirat: amelyik növényen sok a hangya, azon nagy valószínűséggel levéltetvek is vannak. Ha sikerül szembeszállnunk a levéltetvekkel, akkor a hangyák is odébb állnak. Hogyan védekezhetünk a levéltetvek ellen? >>

Ha tetszett a cikk, kövesd a Hobbikertet a Facebookon is!

BEZÁR