12 tavaszi tipp, hogy tele legyen virággal a kert

12 tavaszi tipp, hogy tele legyen virággal a kert

Az apró ötletek színekkel töltik meg a kertedet.

Legyen az miniatűr virágágyás vagy klasszikus cserepes kompozíció, csodás hatást válthat ki. Próbáljuk ki az újszerű kombinációkat!

1. Hosszúkás vesszőkosárban nagyon jól mutatnak a tavasz virágai sorban egymás mellett. Így a sárga kankalin, a kék gyöngyike és a szarvacskás ibolya együttese.

12 tipp tavaszi viragok 02

2. Kellemes érzés elsétálni a mézillatot árasztó örmény gyöngyike és az édes illatot árasztó nárciszágyás mellett.

3. A kertben növő vadvirágok, pl. a gyermekláncfű, a festőpipitér és a kányazsombor, évelőkkel együtt, pl. a palástfűvel és a szarvacskás ibolyával kiegészítve jól mutat a vázában.

12 tipp tavaszi viragok 03

4. Ha az alacsony évelőket nagy felületre ültetjük, sűrű szőnyeggé fonódnak össze, ami csodaszép látványt eredményez, mint pl. a kaukázusi nefelejcs és a kutyatej.

5. Klasszikus cserepes kompozíciónak számít a hagymás virágok és korán virágzó évelők együttese. Pl. a kék-fehér harangláb és az enyhén illatos sárga tulipán, amik jól kiegészíti egymást.

12 tipp tavaszi viragok 04

6. Mint egy miniatűr virágágyás, úgy hat egy faláda, amelyben tavaszi kankalin, illatos ibolya, tarka sás és árvácska van ültetve. Az évelők közötti földet fedjük le mohával, ami természetes jelleget kölcsönöz.

12 tipp tavaszi viragok 05

7. A cserjék alá ültetett bókoló csillagvirág és a halványsárga sudár kankalin nagy csoportja igen szép látványt nyújt. Áprilisban, amikor a bokrok üde-zöld lombja kezd kibontakozni, a virágok még elég meleget és fényt kapnak. Mindkét faj könnyen szaporítható önvetéssel, egyre nagyobb területet képezve.

12 tipp tavaszi viragok 06

8. Márciusban a csinos szellőrózsa a sárga téltemetővel együtt jól érzi magát a bokrok alatt, ahol zavartalanul terjeszkedhetnek. A sárga sáfrány már februárban megörvendeztet a virágával. Ibolyakék rokonával együtt szép színfolt a zöld gyepben.

12 tipp tavaszi viragok 07

9. Jól illik a tavaszi hangulathoz a fehér nyírfából készült faláda. Ültessünk bele magasság szerint jácintot, gyöngyikét, nárciszt és egészítsük ki mohával valamint fűzfabarkával.

12 tipp tavaszi viragok 10

10. A hófény csillag formájú virágai márciusban nyílnak ki, ezért jól kombinálható a korai nárcisszal. A kék virágú hagymás növény önvetéssel, illetve sarjhagymák által szaporodik, ha kedvező számára a hely. A jó vízáteresztő talajt és a napos fekvést kedveli.

12 tipp tavaszi viragok 09

11. Gyönyörű hatást kelt, ha világoskék és sárga virágsávok kísérik a gyepsövényt. Így élvezhetjük az erős színeket, amelyek nagy felületen különösen megkapó hatást fejtenek ki. Míg a többéves évelő növényként a sárga kaukázusi zergevirág tartós ágyáslakó, addig a nefelejcs, virágzás után elpusztul, de előtte önvetéssel gondoskodik a fennmaradásáról.

12 tipp tavaszi viragok 08

12. Sok kertben nő az aranyvessző, amely sárga virágáradatával legkésőbb áprilisban vidám fényfoltja a kertnek. Mindig akad egy-két ág egy kis csokorhoz, melyet mogyoróvesszővel és gyöngyikével kombinálhatunk.

Ha tetszett a cikk, kövesd a Hobbikertet a Facebookon is!

BEZÁR