3 hajápoló recept levendulából

3 hajápoló recept levendulából

A szép hajért pakolást, olajat és öblítőt is készíthetünk belőle, ráadásul az illatát bónuszként kapjuk.

A túlságosan mészköves víz, a sok hígítatlan sampon, a hajfestés, stb. felelős a töredezett, fénytelen hajért, ezen kívül korpásodhat és az elfogadottnál jobban hullik a haj.

Egy-két tanács melynek során a levendula kifejtheti jótékony hatását a fejbőrre és a hajra.

levendula szep haj 02

Hajpakolás

Keverjünk össze 2-2 dkg vazelint és lanolint. Adjunk hozzá 20 csepp levendulaolajat, és alaposan keverjük össze. A pakolást tegyük a hajunkra, egyenletesen kenjük el a fejbőrön és a hajszálakon. Hagyjuk hatni 20 percig, majd öblítsük le. Havonta kétszer alkalmazzuk, a hajunk erősebb, rugalmasabb lesz és visszanyeri természetes fényét.

Hajolaj

Keverjünk össze 2,5 dl extra szűz olívaolajat 5-5 csepp valódi levendulaolajjal és rozmaringolajjal. Öntsük az olajat sötét üvegbe, mely légmentesen záródik. Használatkor tegyünk néhány csepp olajat a kezünkre és masszírozzuk a fejbőrbe, majd fésüljük ki a hajunkat. Hagyjuk hatni 15-20 percig, öblítsük le, és utána rendesen mossuk meg a hajunkat. Havonta kétszer alkalmazzuk, a haj visszanyeri a fényét.

levendula szep haj 03

Korpásodás ellen

Mossuk meg a hajunkat, öblítsük le. Az utolsó öblítésnél masszírozzuk meg a fejbőrt 5 csepp levendulaolajjal, melyhez 5 ml jojobaolajat kevertünk. Hagyjuk 10 percig hatni, majd öblítsük le bő vízzel. Ezt a műveletet kéthetente ismételjük meg.

Ha tetszett a cikk, kövesd a Hobbikertet a Facebookon is!

BEZÁR