6 növénytársítás, amelynek mindkét tagja jól jár

6 növénytársítás, amelynek mindkét tagja jól jár

A környezettudatos kertészek jól tudják, hogy a különböző növénytársítások egészséges és szép kertet eredményeznek. Azaz érdemes bizonyos növényeket egymás mellé ültetnünk azért, hogy kölcsönösen egymás hasznára váljanak. 

A hagyma például elűzi a kártevőket, míg egyes növények magukhoz csalogatják azokat más, érzékenyebb növényektől. Vannak továbbá növények, amelyek csábítóan hatnak a társnövényt károsító kártevőket elfogyasztó ragadozó rovarokra.

Következzen most 6 kiváló példa!

1. Saláta + magasra növő virágok

Például a díszdohány vagy a kleopátra tűje enyhe árnyékot nyújt a saláta ideális növekedéséhez.

6 novenyparos 01

2. Retek + spenót

A spenót közé ültetett retek magához vonzza a levélmolyokat. A retek leveleiben a moly által tett kár nem zavarja meg a retek föld alatti növekedését.

6 novenyparos 02

3. Burgonya + illatos ternye

Az illatos ternye apró virágai hasznos rovarokat, például ragadozó darázsféléket vonzzanak magukhoz. Egyszóval a burgonya közé talajtakarónak ültessünk illatos ternyét. Külön bónusz, hogy édes illatát egész nyáron át élvezhetjük a kertben.

6 novenyparos 03

4. Karfiol + liliputi rézvirág

A rézvirág nektárja odacsalogatja a katicabogarakat és egyéb ragadozó rovarokat, amelyeket segítenek megvédeni a karfiolt a különböző kártevőktől.

6 novenyparos 04

5. Kelkáposzta + macskamenta

Ha macskamentát ültetünk a kelkáposzta mellé, enyhíthetjük a földibola vagy káposztabolha által a kelkáposztában okozott kárt.

6 novenyparos 05

6. Szamóca + borzaskata

A magasra növő, kék virágaival díszítő borzaskata csodás látványt nyújt a szamócasorok között.

6 novenyparos 06

Ha tetszett a cikk, kövesd a Hobbikertet a Facebookon is!

BEZÁR