A hortenzia mint vágott virág: elegancia a vázában

A hortenzia mint vágott virág: elegancia a vázában

Többszínű viráglabdák.

Őshazájában: Ázsiában, a dél-amerikai Andokban és Észak-Amerikában több mint 1200 különböző hortenziafaj nő vadon. Közülük 100 vágott virágként is megállja a helyét.

hortenzia mint vagott virag 05 

Nyári esküvőkön, rendezvényeken, kerti partikon kedveltek a kis vázába rendezett tömött, gyönyörű virágfejek asztali dekorációként. A hortenzia virágzata gömbölyű, tartós, vegyes csokrokhoz és menyasszonyi csokrokhoz is ideális. A különlegesen nagy példányok, óriási viráglabdákkal és hosszú szárral önmagukban is rendkívül mutatósak.

hortenzia mint vagott virag 02

Mielőtt a hortenziát a vázába állítjuk, az alsó leveleket le kell vágnunk, mivel feleslegesen vonják el az energiát a virágtól és zavarossá teszik a vizet. Tartósabbak lesznek a virágaink, ha a vizükbe vágott virágoknak való tápanyagot szórunk.

hortenzia mint vagott virag 03

Amennyiben utána szeretnénk kiszárítani a virágokat, arra kell ügyelnünk, hogy a ’Classic’ fajtából válasszunk. Ezek a virágok képesek hosszú ideig érni a bokron. A vázában különösen sokáig maradnak tartósak, és utána egyszerűen megszáradnak. A teljesen kinyílt virágfejeket vázában eleinte kis vízzel, majd anélkül szárazvirággá érlelhetjük. Őszi színüket így sokáig megtartják, de még ha meg is kopik, a viráglabda néha évekig dekoratív marad. Színváltónak is szokták nevezni őket, mivel a szezon során változtatják a színüket. Rózsaszín, lila, kék vagy fehér virággömbjei később zöldessé válnak és akár különféle színű virágok pompázhatnak egyetlen virágfejben.

hortenzia mint vagott virag 06

hortenzia mint vagott virag 04

hortenzia mint vagott virag 07

 hortenzia mint vagott virag 08

Korábban írtunk róla:

Ha tetszett a cikk, kövesd a Hobbikertet a Facebookon is!

BEZÁR