A többéves, boldog mikulásvirág titka

A többéves, boldog mikulásvirág titka

Szépen fejlődik.

Talán kevesen tudják, de a már általunk is jól ismert mikulásvirág eredeti élőhelyen fává cseperedve akár a 3-4 méteres magasságot is elérheti. Nálunk azonban többnyire "szezonnövény", karácsony közeledtével megjelennek az üzletek kínálatában, hazavisszük a saját példányunkat, majd az pár hét után ledobja a leveleit, mi pedig nem gondozzuk tovább, elbúcsúzunk tőle. Pedig megfelelő gondoskodással a növény életben tartható.

Kohl Veronika egy többéves mikulásvirággal büszkélkedhet, mely az évek során egyre terebélyesebb lett. A következőkben Veronikától ismerhetjük meg, hogy mi mindenre volt szükség ehhez.

tobbeves boldog mikulasvirag 03

"A mikulásvirág 4 éves, az OBI-ban vettem, akkor még egészen pici volt.

Pihenő időszakban ritkán, kb. hetente egyszer locsolom. Amikor elkezd hajtani (egyszerre hirtelen sok levél jelenik meg), akkor gyakrabban öntözöm, körülbelül naponta. Tápoldatot is kap, Grandiol Balcony Pot Plant Food nevűt, heti 1-2 alkalommal márciustól októberig.

Nagyon világos, meleg helyen van egy nagy üvegfal mellett, ami keleti tájolású és így közvetlenül éri a napfény.

Ezenkívül évente két alkalommal lemosom (letusolom) a növényt. Április-májusban, illetve szeptember-októberben.

tobbeves boldog mikulasvirag 02

Egy icipici megjegyzést még tennék: szerintem nem csupán az a lényeg, hogy milyen földben van az adott növény, mennyi vizet kap, milyen gyakran, vagy hogy milyen a tájolása a helynek, fontos annak a személynek a kisugárzása, aki gondozza az adott növényt. Ha rossz passzban van az illető, akkor akármennyire is gondozza, ápolja, ültetgeti, locsolgatja a növényeit, nem fogja tudni megmenteni őket. Viszont ha boldog és jól érzi magát, ez a növényekre is kihat, és még ha nem is figyel rájuk annyira, akkor is virítanak."

Korábban írtunk róla:

Ha tetszett a cikk, kövesd a Hobbikertet a Facebookon is!

BEZÁR