Bugyoláljuk be a mikulásvirágot még a hazafelé vezető útra is

Bugyoláljuk be a mikulásvirágot még a hazafelé vezető útra is

Miért hullik a levele?

A mikulásvirág (Euphorbia pulcherrima) szép, dekoratív kísérője a karácsonynak. Sajnos előfordul, hogy a virágboltban gyönyörűen mutató növény pár nap alatt hervad, felkopaszodik.

Emögött alapvetően két ok húzódhat: a hideg és a pangó víz. A mikulásvirág dél-amerikai élőhelyén meleg van, éppen ezért a növény legnagyobb ellensége a hideg huzat. Erre idő előtti lombhullással válaszol. Ezért még akkor is csomagoljuk be, amikor a virágboltból hazavisszük, nehogy a hidegre érzékeny növény megfázzon az úton! Ne kockáztassunk, mert akár rövid idő alatt tönkremehet. Hazaérve világos, meleg helyre tegyük, de lehetőleg közvetlenül ne tűzze a napfény.

mikulasviragot bugyolaljuk be 02

Mire gyanakodjunk akkor, ha a mikulásvirágunk hirtelen elkezdni potyogtatni a leveleit? Ez egy gyökérgomba fertőzésére utalhat, ami a pangó vízben álló növényt veszélyezteti. Ezért csak mérsékelten locsoljuk a mikulásvirágot és a felesleges vizet öntsük ki alóla. A biztonság kedvéért egy követ vagy egy hungarocell kockát tehetünk a tálkájába, így magasabbra kerül a cserép és nem fog a vízben állni.

Korábban írtunk róla:

Ha tetszett a cikk, kövesd a Hobbikertet a Facebookon is!

BEZÁR