Búzafűlé, az otthon készíthető vitaminkoktél

Búzafűlé, az otthon készíthető vitaminkoktél

Megmutatjuk, hogyan készíthető a szép zöld cserépből egészséges ital.

A gyógyító zöld lé nagyon könnyen elkészíthető és rendkívül egészséges. Hogyan termeszd meg? Pár ötletet itt olvashatsz!

Újévi hagyomány, búzát hajtatni, de eddig kevesen tudták, hogy ennek nem csak babonából van haszna (már ha a babonáknak haszna lehet), hanem komoly élettani jelentőséggel is bír a búzafű, pontosabban a belőle készült búzafűlé.

Termeszd otthon!

Az otthoni termesztés hatalmas előnye, hogy biztos lehet benne, hogy teljesen bio körülmények között nevelt búzafűből készül a nemes nedű.

Vegyél egy cserépnyi friss földet. A cserép tetejétől számítva 2 cm mélyen legyen a talajfelszín. A talaj tetejére szórd rá rétegesen a búzaszemeket. Nem baj az, ha egymásra vastagon fedésben vannak a szemek, így is teljesen ki fog csírázni!

Mielőtt elveted a magokat, érdemes egy órácskára vízbe megáztatni, hogy a szemek megdagadjanak, és vízzel telítődjenek. Így hamarabb fog kicsírázni. A csírázást az is segíti, ha átlátszó orchideacserépbe ültetjük, mivel így a rétegesen elszórt magok a cserép oldala felől is kapnak fényt, és így serkentjük az alsó elhelyezkedésű magok csírázását is.

Kaspóba téve rendkívül impozáns lesz, akár a lakás, konyha dísze is lehet!

buzafule keszitese 02
 niels roza

Hogyan készül a búzafűlé?

Amint megnőnek a fűszálak, vegyünk egy éles ollót és szüreteljük le a terményt. Vágjuk meg úgy a szálakat, hogy 3-4 ujjnyi magas rész még megmaradjon. Így nem károsítjuk a füvet annyira, hogy a későbbiekben is „betakarítható lesz” a frissen megnőtt búzafű.

A levágott szálakat egy kevés szénsavmentes ásványvízbe tegyük, majd turmixgépbe alaposan turmixoljuk össze, hogy teljesen ihatóan pépes legyen. Lehetőleg ne szűrjük le, mert úgy a hasznos részek a szűrő rácsain nem férnek át. Nem csak a vitaminok és ásványi anyagokra van szükségünk, hanem a rostokra is!

buzafule keszitese 03
Steven Depolo

Mire jó a búzafűlé?

Számos betegség ellen nyújthat kiegészítő kezelést: Cukorbetegség, rák, szívproblémák, érkatasztrófák, magas vérnyomás, elhízás, allergia, daganatos elváltozások, ízületi fájdalmak.

Mi található benne?

C-vitamin, A-vitamin, B-vitamin komplex: B1, B2, B3, B5, B6, B8, B12, E-vitamin, K-vitamin. Kalcium, vas, nátrium, kálium, magnézium, szelén, cink.

Ha tetszett a cikk, kövesd a Hobbikertet a Facebookon is!

BEZÁR