A zöld levelekből, friss citromból és semleges ízű vodkából készülő ital mézes-citrusos ízű lesz és kiválóan passzol a teákba és süteményekbe is. A hobbikert.hu bemutatja, hogyan készül.
Hozzávalók:
- 10-15 dkg citromfű
- 1 db kezeletlen citrom héja
- 5 dl vodka
- 20 dkg nyírfacukor vagy kristálycukor (aki szereti, egy kis mézet is tehet bele)
- 2 dl víz
- befőttesüveg
Elkészítés:
A citromfű leveleit levagdossuk a szárakról.
A befőttesüvegbe tesszük a citromhéjjal együtt.
Ráöntjük a vodkát, majd lezárjuk az üveget.
Egy hétig állni hagyjuk, közben naponta keverjük meg. Az idő leteltével kiszedjük az üvegből a citromhéjat (hűtőbe téve később felhasználhatjuk sütemények ízesítésére), majd szirupot készítünk: a vizet a cukorral felforraljuk. Miután kihűlt, beleöntjük a befőttesüvegbe.
Újabb egy hétig állni hagyjuk, majd leszűrjük és üvegbe töltjük. Kellemes citrus- és mézízű italt kapunk.
Hűtve fogyasszuk. Felhasználhatjuk teákhoz, édességek készítéséhez is. Ki próbálja ki?