Csillogó gyöngyszemek a kukoricacsövön – a szivárvány minden színében!

Csillogó gyöngyszemek a kukoricacsövön – a szivárvány minden színében!

Minden idők talán legszebb, legszínpompásabb termését szeretnénk most bemutatni. Egy a baj vele: túl szép ahhoz, hogy megegyük!

Az egyik legjobb dolog a növénybarátok életében, hogy nincs nap, hogy ne találkoznánk valami újdonsággal. Ezúttal a szivárvány minden színében pompázó kukoricacsövek hívták fel magukra a figyelmet. Mintha apró, fényes gyöngyszemek sorakoznának körben a csöveken. De honnan ez a szinte hihetetlen színgazdagság?

szivarvanyszinu kukoricsacso 02

A szokatlanul sokszínű fajtát egy oklahomai gazdálkodó, Carl Barnes nemesítette  különböző, hagyományosnak mondható (Pawnee és Osage heirloom) fajták keresztezésével. A ragyogóan színes csemege annyira lenyűgöző, hogy büszke "atyjuk" még külön Facebook-oldalt is létrehozott, hogy a legszebb darabok fotóit az egész világgal megoszthassa.

szivarvanyszinu kukoricsacso 03

A nemesítés eredményeképpen nem csupán szivárványos kukoricája terem: olyan is akad, amelyik a kék vagy az ezüst különböző árnyalataiban csillog, de van smaragd, fűzöld, rózsaszín és sötétlila szemű kukorica is a termésben.

szivarvanyszinu kukoricsacso 04

Bár maguk a kukoricaszemek ragyogóan sokszínűek, ez a héjban található pigmenteknek köszönhető. Ha egy kellemes filmnézéshez otthon kipattogtatnánk, egyszerű, szokásos, fehér pattogatott kukoricát kapnánk.

szivarvanyszinu kukoricsacso 05

Fotók: facebook.com/glassgemcorn

Ha tetszett a cikk, kövesd a Hobbikertet a Facebookon is!

BEZÁR