Így tudjuk meghosszabbítani a lángvirág virágzási idejét

Így tudjuk meghosszabbítani a lángvirág virágzási idejét

Hozd a metszőollót!

Egy egyszerű trükkel tovább gyönyörködhetünk a bugás lángvirág szépséges virágözönében, és ehhez mindössze egy metszőollóra lesz szükségünk! Ez a növény ugyanis az ún. újra- vagy másodvirágzó évelők közé tartozik Ez azt jelenti, a megfelelő időben végzett visszavágás segítségével késő nyáron vagy ősszel egy második virágzásra ösztönözhető. A második virágzást a növény a bővebb magképződésre használja, a kertészek viszont a hosszabb virágzási időszak miatt örülnek neki.

langvirag meghosszabbitani 02

Csupán annyit kell tennünk, hogy rendszeresen levágjuk a virágzatokat akkor, amikor már hervadnak, de még nem nyíltak el teljesen. A metszőollót a felső levélpár fölé illesszük. A levelek hónaljában bújnak meg a virágrügyek, amelyekből új virágok fejlődnek. Fontos, hogy a virágzatot akkor nyisszantsuk le, amikor az első virágok hervadni kezdenek, még akkor is, ha fáj a szívünk értük. Amikor már minden virág hervad, a növény már a magképzésre fordítja az energiáját és annál kevesebb marad a második virágzásra.

langvirag meghosszabbitani 03

Ősszel, a második virágzást követően az elszáradt hajtásokat közvetlenül a talaj felett visszavághatjuk. A növény számára azonban optimális, ha egészen tavaszig meghagyjuk őket, mert így természetes téli védelmet biztosítanak.

Korábban írtunk róla:

***

A Hobbikert Magazin szerkesztősége a metszés tanulásához Bálint gazda videós metszés-tanfolyamát ajánlja. A 10 házikerti gyümölcsfa metszését bemutató, összesen 100 perc oktató videót tartalmazó tanfolyamra a WEBUNI oldalán lehet beiratkozni.

A metszés eszközeinek beszerzéséhez (metszőolló, ágvágó, fűrész, kertészkés) az 1Kert.hu webshop termékeit ajánljuk. Ezt a Hobbikert.hu szerkesztősége hozta létre Felco Shop néven, a munkatársaink a kínálat minden darabját ismerik. Itt kaphatók a profi kertészek által használt tartós és jó minőségű szerszámok (FELCO, ARS, KUNDE, SILKY).

Ha tetszett a cikk, kövesd a Hobbikertet a Facebookon is!

BEZÁR