Egy terasz, amelyen egész évben szívesen időzik növény és ember egyaránt

Egy terasz, amelyen egész évben szívesen időzik növény és ember egyaránt

Virágok pompáznak, gyümölcsök teremnek.

Mi lehet annál nagyobb boldogság a kertész számára, ha növényei jól érzik magukat és a szerető gondoskodást virággal, gyümölccsel hálálják meg? Kovacsicsné Krisztina  egy olyan hellyel büszkélkedhet, melyen mindez megvalósul, egy olyan nagyméretű terasza van, mely a téli időszakban is kellemes hőmérsékletet biztosít sok-sok növényének. Krisztina a Kertészkedők Klubjában mutatta be a teraszt, mi pedig arra kértük, meséljen róla részletesebben Olvasóinknak.

telikert terasz 01

telikert terasz 02

"A terasz 38 m² alapterületű, dél-keleti fekvésű. Tavasztól őszig nyitott, télen pedig zárt. Szinte minden évszakban más arcát mutatja szeretett teraszunk, amit a Férjem készített nekünk, aki asztalosmester.

telikert terasz 03

telikert terasz 04

A felkelő Nap első sugarai gyorsan felmelegítik a teraszt télen is, nyáron pedig délután már kellemes, hűs, élvezhető késő estig. Télen fűtött a terasz, 10-12 fok az átlagos hőmérséklet. Majdnem minden növényem itt él egész évben. Vannak mediterrán és hazai növényeink.

telikert terasz 05

telikert terasz 06

Citrom, klementin, mandarin, olajfa, különböző pálmák, muskátlik, tölcsérjázminok, murvafürtök, begóniák, hibiszkuszok, liliomok, aráliák, majomkenyérfa, aloé vera, ciklámenek és korallok, nyáron pedig függő paradicsomok is. Szinte mindenféle növény megtalálható. Majdnem mind évelő, de minden évben jönnek újoncok.

telikert terasz 09

telikert terasz 07

telikert terasz 08

A növények gondozása időigényes, de nem bonyolult feladat, főleg, hogy ez a hobbim és nagyon szeretem. Tavasztól a megfelelő tápoldatozás, szakszerű metszések, az időszerű öntözés, amire fontos odafigyelni. Ősztől pedig a pihentetésük a lényeg, mert arra is szükségük van. Vegyszert nem kapnak soha, házi praktikákra hagyatkozom. A lényeg viszont a szeretet és a törődés, mert mint látható, meghálálják."

telikert terasz 10

telikert terasz 11

telikert terasz 12

telikert terasz 13

telikert terasz 14

telikert terasz 15

telikert terasz 16

telikert terasz 17

telikert terasz 18

telikert terasz 19

telikert terasz 20

telikert terasz 21

telikert terasz 22

telikert terasz 23

telikert terasz 24

telikert terasz 25

telikert terasz 26

Korábban írtunk róla:

Ha tetszett a cikk, kövesd a Hobbikertet a Facebookon is!

BEZÁR